I lördags morse överraskade jag tonåringarna här hemma med saffrans scones till frukost och det mottogs med öppna armar. Kanske lite väl tidigt att anv saffran men här hemma brukar det bakas lussebullar minst en gång i oktober och då är det ju snart dags.....
...och då passade det såklart bra med mina saffrans scones.
Till två kakor behövs följande:
60 g margarin
1 krm salt
2 tsk bakpulver
2.5 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 pkt saffran
Blanda samman alla ingredienserna och baka ut till två tjocka kakor....ja ni vet nog alla hur man brukar göra med scones. Sen ca 8-10 min i 250 grader i ugnen.
Till helgen har äldsta sonen önskat blåbärs scones men det får vi se om det blir nu eller vid ett annat tillfälle.
Ha en härlig dag
Kram Anna
Detta måste jag ju prova med saffran som är så gott. Jättelängesedan jag bakade scones. Och vilken underbar krans med mossa i förra inlägget. Kramar Maria
SvaraRaderaTack för ett spännande recept!
SvaraRaderaEn butik i Skurup har extrapris på Lussekatter, så du är inte för tidig!
Cilla♥
Tack för det receptet!!
SvaraRaderaHa en underbar dag!!
Det låter gott....måste testas.
SvaraRaderaKram
Saffran, oooh du underbara krydda :) Tack för receptet! Hälsar Lotta
SvaraRaderaMmmm, låter supergott! Urgulligt citat som jag skriver under på direkt:)
SvaraRaderaSom du pysslar och donar hela tiden....jag vet inte riktigt vad jag sysslar med...Ett är då säkert och det är att tiden inte räcker till.
Stor kram
Maria
Spännande recept, det måste jag prova...
SvaraRaderaKram Birgitta
Mmmmm... Saffran är så gott i både bakverk och matlagning.. Ser himla gott ut de där sconesen..
SvaraRaderaKram Mia
Mmmm så gott! Nu fick jag ju problem... :S Har planerat att baka ditt surdegsbröd du bjöd på för ett tag sen... men nu vet jag ju inte :) Saffran som är SÅ gott! hmmm tänk tänk!
SvaraRaderaHa det bäst! Åse