måndag 23 maj 2011

Allium och åter allium........Ja just nu blommar mina allium för fullt och lite överallt i trädgården, det är en härlig färg klick som får ta över efter att det är dags att flytta över penseerna till tippen.....så framöver blir det nog en massa bilder på dessa vackra lökar..
Helgen har som vanligt sprungit iväg men med det underbara vädret vi hade i lördags så slets jag mellan solstol och plantering av växter. En tripp till Flyingen plantskola och jag blev med fler lavendel plantor och en klätter hortensia.

Trädgården börjar sakta men säkert få sin gröna skrud och det börjar så nätt täcka jorden i rabatterna. Vissa av mina hostor är jätte stora redan mens andra knappt har tittat fram ur jorden.

Helgen har varit helt bloggfri då vädret har varit för fint för att sitta vid datorn, men nu ska jag titta in till er.

Kram Anna 

PS. I dag är sista dagen att rösta i ISABELLAS BLOGG TÄVLING, här kan du rösta på mig eller om du så föredrar på någon annan av alla de fina bloggarna som är med.


10 kommentarer :

Carina Bergius sa...

Jag vill också att min allium, eller rättare sagt azurlökar, ska titta upp. Kram och ha en härlig dag!

Anonym sa...

Jeg ser at du har hosta og allium sammen, kjempefint :) Alliumbladene er jo ikke så fine, så det er flott om hostaen kan skjule disse. Jeg lurer derfor på om alliumen klarer å vokse opp igjennom hostaen, eller om de bør plantes ved siden av hverandre?

Liv

MyGarden sa...

Härligt när alliumarna tittar upp bland hostorna. Riktigt snyggt och bra att hsotorna täcker lökbladen för de brukar ju snabbt bli fula. Snyggt också med den härliga lila och gröna färgen mot stenarna.

AnnCharlotte sa...

Alliumen är så härliga där de svävar ovanför rabatterna...skull kunna ha många många fler än jag har....
Krukorna är köpta på plantagen som rear dem(99kr)...ville egentligen ha grå som jag hade innan men nu blev det dessa mörkt gröna på gränsen till svarta istället...
Ha det bra :)

Frøken Solhat sa...

Hvor smukt........jeg er helt vild med dit aflange bassin med pigstenene uden om - det er helt fantastisk :0)

Dorthe

Snäckskalsdalen. sa...

Urläckert! Och jag föll pladask för bilden med gräs och det fyrkantiga fågelbadet. Eller är det kanske vatten till Alvin?
Jag ska köpa allium till hösten, jag har inte upptäckt allium förrän jag tittat in i din trädgård, det är väldigt läckert.
Agneta kram

Ninnis sa...

Vilka härliga bilder på allium och funkia. Gillar även ditt fågelbad.
Fina kombinationer.

Kram Ninni

Helena sa...

Ja allium vill jag ha mer av!Räckte inte med mina 45 jag satte i en o samma plantering i höstas:-)
KRAM från mig!

Berit sa...

Allium är lätt att bli förälskad i:)
Ha en underbar dag!

Limetwig sa...

Njuter azv dina bilder!
Ha det bäst! Åse