torsdag 8 september 2011

Höstanemoner.......
Luften har blivit sådär härlig som den är när hösten har kommit. Jag måste säga att det är inget jag gråter över att sommaren är slut bara vi kan få en höst som inte bara bjuder på ständigt regn. En höst med sol och härliga dagar som man ändå kan tillbringa ute, det är en underbar höst. Ett visst pyssel i trädgården kan man kanske hinna med men jag får nog säga att det bästa är att få krypa upp i soffan med en bra bok och helst vill jag höra sprakandet från brasan som värmer upp rummet.I rabatten blommar just nu mina vita höst anemoner, honorine Jobert och whirlwind. Den sist nämda är lite mer oborstad och yvig men det gillar jag. Det är härlig med dessa senblommande anemoner som pryder i den rätt så tråkiga rabatten nu.

 
Ha en härlig dag
Kram Anna

12 kommentarer :

Trädgården på Höjden... sa...

Håller med dig om att hösten kan vara så underbar, bara det inte regnar varenda dag. Jag kan känna ett lugn i kroppen när hösten kommer. Plus att allt det vackra i naturen, färgerna, ljuset, träden som tappar sina blad tilltalar mitt vemodiga jag.

Hälsar Åsa

Helena sa...

Vad fin den var den dubbla!Gillar oxå rufsigheten :-)
KRAM från mig!

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, vilka fina höstanemoner, jag älskar ju den bloman för att den kommer vid den här tiden och jag kan sakna min lilla äng av höstanemoner (1x1m eller så) som jag hade när vi bodde i storstan.
Agneta kram

skapa och inreda sa...

Så härliga bilder! Blir glad hela dagen :)

Laila sa...

Håller inte med om att hösten är härlig, sorglig tycker jag som är försommarmänniska. Men höstanemonerna är fina!
Ha det gott!/Laila

AnnaHelena sa...

Gillar ditt fat med succulenter och mossa! Måste härmas, känner jag! ;-)

Kramar!

Kristina Bonander sa...

Höstanemoner är nästan ett måste i trädgården så här års. De ser så somriga ut på sitt sätt att blomma. Ger inte alls den där höstkänslan som andra senblommare kan göra. Den lilla rufsiga var ny för mig. Alltid kul att se nya sorter.
Hälsningar
Kristina

Nattmia sa...

Hösten kan vara så otroligt vacker, men när det är som vi har det idag med regn och grått då är det ju inte så kul, men så är det ju med alla årstider =)
Lite sena blommande blommor i rabatter är ju inte fel, det lyser upp det trista..

Kram Mia

Landbohaven sa...

Gode billeder. Jeg har kun den Lyserøde Høstanemone, men jeg er lige blevet lovet en Hvid Høstanemone.
Tak for kigget.

Moa sa...

Jag gillar oxå hösten, det är lite lugnare och skönare och jag njuter av solen när den är framme.. det är inte massa stress utan hinner jag något så är det bra annars kvittar det. Just nu brinner brasan och jag bloggar runt.. härliga tider =).. ha det gott/Moa

Annelie sa...

Grattis i efterskott!

Riktigt snygga presenter du önskat dig.
Visst känns det lite lyxit att önska sig några saker som man gått och trånat efter men inte riktigt velat spendera pengar på.

Söta höstanemoner du har i trädgården.
Har egentligen inte heller något emot att hösten kommer. Men jag känner mig inte heller klar med sommaren.

Kram,

Annelie

Elsa och Helena sa...

Vilka vackra anemoner! Önskar dig en fin helg!
KRAM Helena