Till lilla sonens förtjusning så blev det äntligen bakat vanilj hjärtan igår. Han har tjatat hela veckan att jag skulle baka men att komma hem sen på kvällarna och ställa sig och baka......njä, då ska det vara något enkelt. Detta receptet hittade jag på nätet:
Mördeg: 200 g smör, 0.75 dl strösocker, 1 st. äggula, 5 dl vetemjöl.
Blanda smör, socker, gula och vetemjöl till en blank fin deg. Kavla ut mördegen och klä hjärtformarna med den. Lägg en klick vaniljkräm och lägg sedan lock av mördegen. Grädda i 200 grader ca 12 - 15 min Slå ut dom ur formarna och pudra med florsocker.
Det blev helt klart godkännt av alla i familjen. Jag bakade bara av 8 st i kväll av de 15 som det blev och rester stoppades i frysen för att kunna bakas av till en annan dag. Har hört att detta ska fungera.....så håll tummarna.
Jag hoppas vi får ett härligt väder idag och att den sista snön försvinner. Efter de sista dagarnas regnande så har vi fått en pool på tomten men tack och lov så försvann den igår kväll.
Ha de
Kram Anna
De ser supersmaskiga ut.....
SvaraRaderaDet funkar alldeles utmärkt att frysa o baka av sen!Duktig du är:-)
SvaraRaderalite svårt är det allt med dessa gooda hjärtan!
Kram från mig!
Give meeeeeeeee!!!!!
SvaraRaderaSer gudomligt goda ut. Hade jag varit ditt barn hade jag tjatat tills du gav dig också.
Kram
Ja vad kul att du har testat formarna. Så gott det ser ut.
SvaraRaderaKram Pella
Ser alldeles underbart smaskigt ut! Nu blev jag såååå fikasugen. Först varm choklad hos Charlotta och vaniljhjärtan hos dig! Tar det som ett litet tacken.. Här ska fikas.. ;)
SvaraRaderaKramar!
Tack för receptet! Ska ha det redo när dottern är baksugen! Och så bra att man kan frysa om man inte vill göra alla på en gång.
SvaraRaderaHa det fint!
Kram Eva
Vad duktig du är på att baka!!! Hos oss blir det sällan av tyvärr... Vanlijhjärtana ser och låter förföriskt goda.....
SvaraRaderaKram
Charlotte
Ser väldigt smarriga och proffsiga ut!
SvaraRaderaMums va gott och så duktig du är som ger dig på så avancerade kakor!
SvaraRaderaHa en härlig dag
Kram
Ser aptitligt! Tack snälla för receptet, detta ska läggas på minnet.
SvaraRadera