fredag 23 april 2010

En god gärning....

Bild lånad på geblod.nu

........tycker jag att jag gjorde idag. I går blev jag uppring av blodcentralen som undrade om jag kunde tänka mig att komma och lämna blod till en person som skulle opereras i nästa vecka. 
Självklar gör jag det, det är ju precis därför man är blodgivare.
Jag blev givare som 18 åring och har av och till lämnat när det har passat och fungerat. Man får göra uppehåll när man är gravid, ammar och vid vissa utlandsresor så blir det lite uppehåll som man är tvungen till. 
Så i dag har jag lämnat 4,5 dl och lite provrör till tester, vilket man alltid gör. Jag är en 0+som kan lämna till de flesta men bara få 0+ tillbaka.

Så en uppmaning till er andra bloggare bli blodgivare NU om du passar in på följande
grundkrav för att bli blodgivare: 18-60 år, frisk, väga minst 50 kilo, giltig identitetshandling, förstå och tala svenska, svenskt personnummer.

 Tänk att vi inte kan vara självförsörjande utan måste köpa in från olika län i landet och även utanför Sveriges gränser. Det händer att sjukhus får ställa in viktiga operationer för att det inte finns blod. Tänk om det händer dig själv, ditt barn eller en nära anhörig att det inte finns rätt blod när man behöver det. Att bli svårt sjuk och inte kunna få hjälp.

Tänk att just du har den stora äran att få rädda någons liv.Ha en bra dag och tack för att du tar dig en stund och läser detta
trots att det inte handlar om inredning,hus, hem osv...

Kram Anna

5 kommentarer :

Limetwig sa...

Ja det skulle man kanske göra... tycker bara det är så läskigt att ge blod!
Kunde inte skicka kommentar till dig igår kväll blev error varje gång... men jag blir så inspirerad att dra igång värsta projektet där ute, men jag måste stoppa mig för jag fixar liksom inte att hålla ordning sen, suck...
Ha en skön fredag! Åse

Cilla sa...

Vilket bra inlägg!!
Absolut skall man hjälpa om man kan.. :0)
Lite bilder på "nya" avdelningen i butiken nu på min blogg..
Underbar helg till dig!!
Kram Cilla

Marie sa...

Japp, jag håller med. Blev blodgivare för knappt ett år sedan, fast senast hade visst inte blodvärdet hämtat sig riktigt så nu får jag vänta ett tag tills nästa gång. Det är inte alls läskigt och tar bara max 10 minuter!

Mitt Stugliv sa...

HejHej!

Javisst ska man lämna blod (jag har bara snackat i många år) har inte "blivit färdig" som det vanligen heter men med ditt inlägg ska jag göra slag i saken. Du e fantastisk!

Ha en fin helg
KramKram
Lotta

LOTTAS HOME sa...

Hej!
Duktigt av dig att ge blod. Måste kännas bra att kunna hjälpa andra. Ha en riktigt skön helg!
Kram Lotta