onsdag 21 april 2010

Träff med Sanna Hultin och Maria Arborgh...I Lund var jätte trevlig. Det blev en massa tips om hur man kan lägga upp en trädgård, bla. om hur man enkelt kan kan skapa de tre baserna att utgå ifrån när man planerar sin trädgård. "Rörelse, rumslighet och siktlinjer"Bilderna lånade på nätet

Tjejerna berättade om lite basic att tänka på, vad ska du anv din trädgård till, tänk hur du placerar ut och ingångar i din trädgård, hur du rör dig i trädgården. Hur du enkelt kan dela in det i olika rum med att tex avgränsa med häckplantor som avskiljare inne i trädgården. Vad vill du se i din trädgård, vad vill du se när du ser ut från ditt fönster?


Alla är vi olika om vad vi tycker om och hur vi vill uppleva vår trädgård. Vissa vill tex. ha en mysig trädgård, andra en strikt rätt så kal trädgård. Själv vill jag ha en uppvuxen trädgård med en massa olika rum att uppleva.....det nya moderna trädgårdarna tror jag att man till slut blir trött på, men det är min åsikt. Det som jag nog är sämst på är att behöva vänta, det tar ju et bra tag för trädgården att växa upp och det går inte på några år utan väldigt många.....

Något som de även berättade om var belysning. Vi står just nu inför valet vad vi ska ha i vår trädgård och det är inte lätt att välja på alla dessa lampor. Dock ska man akta sig för att sätta förstora....då det inte passar till en villa trädgård. Man skulle välja ut några punkter, max 3 och placera sin belysning.

Ha det gott och tack för titten

Kram Anna

11 kommentarer :

Mitt Stugliv sa...

Godmorning vännen!

Här kom mycket bra tips för alla som är i tagen med att skapa en trädgård. Själv gillar jag lite vildvuxet med inslag av ljuvlighet i Stuglivets trädgård så som blommor/växter i kruka, ljusbollar hängande i träd och annat ting i trä, järn, betong mm som förgyller en trädgård. Det är som du säger smaken är varierande.

Ha en fin dag
KramKram
Lotta

Lessi sa...

Tack för bra tips! Funderar på om sommarens projekt på landet ska vara att ta tag i trädgården. Vi får se. Just nu är det en blandning av farmors gamla, mammas nyare och min och mammas nyaste.

Strandkullen sa...

vad roligt att kunna bolla ideér med någon som verkligen kan...bilderna ser ju mysiga ut. Jag älskar rosor och pioner och vill ha många blommande fruktträd...ljuvligt och romantisk blandat med tufft och nytt är min grej...kramis för dagen. semlan

Hanna sa...

Det lät som mycket bra idéer dom kom med, hade velat höra jag med :)

Översta bilden du visar är min favoritrabatt-hörna på Wij trädgårdar, i Ockelbo! Jag var dit för några år sen och blev förälskad i den... kornell elegantissima, kaukasisk förgätmigej Jack Frost mfl... så fina tillsammans :)

Ha en bra dag!
Kram Hanna

House number 15 sa...

Vad mycket bra tips du kommer med! Säkert är du fullmatad med fler råd från experterna.

Gillar trädgårdar som är indelad olika rum och det är väl det jag själv försöker eftersträva. Men vilken tid det tar...

Kram C

Annika Christensen sa...

Så trevligt ni har haft det.
Blir lite avis...
Ha en bra dag
annika

Elsa och Helena sa...

Vilka härligt vackra bilder och så lärorikt om trädgårdar. Ja, det är mycket att tänka på det förstår jag...:)

Kram Helena

Cilla sa...

Visst är det spännande med trädgårdsplanering, fast det tar lite lång tid ibland att få resultat...

Cilla♥

Annas Lycka sa...

Önskar att du kunde tipsa mig om min trädgård!!! Har en som ligger pecis bredvid ett stort berg och därmed skog. Skulle vilja få till nåt mys ställe där vid berget....hmmm Vad????

Ha det gott!! Anna

Skoogstrollet sa...

Vad kul att få höra fler tankar om att planera sin trädgård. Just nu går jag Maria Bergs trädgårdskurs som hon lottade ut och funderar på hur vi ska få det som vi vill ha det. Allt är ju inte så enkelt att få ihop och som du säger tar vissa saker så lång tid plus att de kostar därefter, så det får bli små steg framåt, men det vore ju smart att ha en övergripande plan.

Cilla sa...

Låter som en hel mysig kväll & vilka ljuvliga bilder du visar..
Idag fick jag in både hänga på väggen & taket kronor samt stora kronor.. Tnäkte på dig :0)
Skall ta bilder i dagarna och visa dig..
Ha det bäst rara vän!!
Kram Cilla