tisdag 7 juni 2011

En galen idé..............eller kanske den går att genomföra.... Ja enligt min make så går det visst men han bara suckade när jag kom med mitt lilla/stora förslag. Den stackaren har en sån lång lista på vad jag vill ha hjälp med här hemma. Jo en liten tanke i mitt lilla huvud är så här....jag har mitt lilla små tråkiga växthus som jag har fyndat på blocket för ynka 1500 kr. Tyvärr tycker jag att det är för litet och jag tittar med avund på alla fina som finns men konstaterar att det står långt ner på önskelistan. Men då slog det mig att jag kanske kan bygga om det???? om man tar bort baksidan och bygger ut det lite fräckt så som Hasselforsgarden har på sin fina växthus. Men jag tänkte att man kunde se om man kom över gamla tegelstenar eller putsa upp med leca??? Ja ni må tro att det spinner runt i skallen just nu när jag inte alls har tid med detta.


Platsen finns bakom växhuset och jag kan lova att det behöver göras vid där. Jag skäms för att visa dessa bilder men....en gigantisk tråkig ide gran står det här men jag har tyckt det var bra då den skuggar lite mot växthuset. Maken har byggt ett provisoriskt planteringsbord men jag önskar ett snyggt stort svart. Men som sagt listan är lång
Längs med växthuset har det i år planterats en massa funkia och jag hoppas med tiden att det kommer bli en härlig hörna när dom växer till sig. Detta är min tråkiga skräp hörna och jag vill bara blunda när jag ser den....får se om det kan göras något under semester...nä det var då vi ska bygga plank och göra vår spa hörna.....ja det får väl bli i framtiden någon gång men min tanke om att förlänga växthuset kommer stå kvar. Tänk då kan det bli ett litet green house..alla Anna..hihhi

Helgens ledighet har gått i ett för vi ha målar huset och det kan ni nog räkna ut hur roligt det har varit.....blä men det ser bra ut. 

I kväll ska jag försöka titta in till er, vet att jag har varit dålig med att lägga kommentarer den sista tiden men min tid vill inte räcka till.

Ha en härlig dag
Kram Anna 19 kommentarer :

Vardagens guldkorn sa...

Vilken bra ideé =0) Förstår att maken suckar lite, min gör likadant hi hi. Jag har såååå många tankar och ideér i mitt huvud om hur jag vill ha det i min trädgård. Har lärt mig nu att sålla lite innan jag drar dom för min man ;0) Men det är ju så roligt!! Här har vi också planterat funkia i helgen. Åkte till svärföräldrarna och hjälpte dom att dela deras funkior och rensa den rabatten. Fick som tack ta med mig överblivna funkior hem, hela 8 stycken stora ruggar blev det =0) Det är tur att det funkar att göra så för de är onödigt dyra i plantskolan tycker jag, 60-80 kronor för några stackars blad....
Hoppas du får en bra vecka!
Kram Linda

Trädgården på höjden... sa...

Låter som en finfin idé att bygga ut växthuset bakåt! Ha en bra dag i solen.

Hälsar Åsa

Trädgården på höjden... sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Vibe sa...

Jeg syntes din mand skulle juble over at det er en billigere løsning end at købe et stort orangeri fra ny. Sådan ville jeg sælge den til min mand. Han har det også med at få stress over alle mine ideer.
Syntes det er en hammergod ide.

Charlotta sa...

Kul idé att bygga om. Jag tycker inte alls att man ska skämmas över sitt lilla skräphörn. Alla har vi ett? För att utveckla det andra i trädgården får man ha ett skräphörn där man bara kan kasta runt saker! Ha det gott!

prästgårdseva sa...

Hej Anna!
Längesedan jag tittade in och ännu längre sedan jag skrev något men min dator trilskar fortfarande, vilket nästan omöjliggör surfande.(En ny dator står långt ner på min önskelista. Hoppas, att den gamla håller ett tag till.)

MEN jag kunde inte motstå din rubrik. Jag älskar galna idéer.
Jag tyckter förstås inte, att denna var speciellt galen. Så är jag ju skvatt galen själv och fick också samma idé som du ifjor, efter att ha börjat med att jag behövde flytta dörren på mitt lilla trista växthus. Men det planerade lidret blev till en förlängning av växthuset och nu drömmer jag om att bygga till en vinkel i trä, som förhoppningsvis ska bli lite charmigare.
Kan berätta, att käre maken, som tagit ledigt några dagar i samband med helgerna var nöjd med att börja jobba idag.....
Men jag önskar dig den förlängning du drömmer om. Bara några extra kvadratmeter gjorde en ofantlig skillnad.
Kram
Eva

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Tycker det låter som en toppenidé att bygga ut ditt lilla växthus! Själv hade jag förstås varit glad bara jag HADE ett växthus, men någongång ska det komma :-)
Ha det gott och lycka till med alla projekt!
Kram, Ingela

Snäckskalsdalen. sa...

Det skulle säkerligen bli helt strålande och med en sådant litet lider bakom så blir det extramysigt och jag kan tänka mig när du designat färdigt så blir det fullkomligt underbart!
Agneta kram

Anonym sa...

hej anna

eller...så kan du sälja växthuset till oss och köpa ett större.....en liten idé bara...har du sett mitt mail jag skickat dig
kram susanne, bambu och betong

Anonym sa...

Tycker inte alls att det låter som en galen idé. Tvärtom tror jag att det kan bli riktigt bra. Har också en man som ibland suckar över alla mer eller mindre vilda idéer men det får liksom tålas. Fundera vidare du.
Hälsningar Maria

Marina sa...

Känner igen planerna och tankarna på större. Så drömde jag länge men samtidigt var jag bekväm och ville inte stå utan växthus medans det nya byggdes. Maken gjorde många planer och ritningar och sen byggdes så Lugnet. Det gamla, lilla, gav jag bort till en kompis som blev så glad så. Lugnet är nästan helt byggt av återvunnet material. Maken fick en del på jobbet, vi använde glaset från det gamla, takskivor fick vi från min brors vind....

Kram o lycka till!

Anna Vattenkanna sa...

Nu har jag läst ikapp mig hos dig - jättebra ide med förlägningen på växthuset. jag har sett reklamen för växthuset och tyckt att det verkar riktigt smart men det blir ju mycket snyggare och roligare att bygga själv - vitputsade lecablock absolut!

Kramar Anna Vattenkanna

Lotta sa...

Vilken jättebra idé. Jag skulle gärna förlängt mitt växthus men då hade vi först måst riva den uppmurade jordgubbsbänken som jag tvingade mannen att bygga, och sen den nya stödmuren jag fick honom att bygga förra sommaren. Nej, jag vågar nog inte tänka tanken bara.
Kram

Anonym sa...

Låter som en bra ide, jag tror att det blir jättesnyggt.
Kram Birgitta

Limetwig sa...

Så praktiskt! Tycker verkligen att du ska få igenom den ideén! Också :)
Ha det bäst! Åse

Anonym sa...

Hej!
Jag köpte ett 10 kvadrat växthus, av riktig standardmodell (500:- inkl. nedplockning av mig)
Sambon gjöt en platta, murade sedan upp en mur (lecablock som putsades) på ca 50 cm runt om, vi ändrade takvinkeln och lade kanalplast på taket (även den begagnad).
Växthusets aluminiumstomme spraymålades svart med specialfärg, och muren runt om blev vit.
Det blev 15 luftiga och enligt vårt tycke snygga kvadrat. (vi bor i stadsplanerat område och kunde inte bygga större utan bygglov)
Nu odlar vi inte så mkt, men driver upp en och annan chili och har förvarat oliv och fikon där i vintras.
"Växtuset" har däremot inretts med fransk järnsäng, sittplats, skrivhörna etc.
Om du vill kan jag skicka dig någon bild på mail.
Lycka till med ditt projekt! :)
Fin och läsvärd blogg!
7Camilla

Vitsippan sa...

Vilken tid det tog innan jag kunde urskilja vad det var som hängde på den gröna stolen,efter jag klickat den större..såg jag en sommarhatt.

Ja det har jag en men som ligger väl synlig på hatthyllan.

Känner mig utspökad i den, därför ligger den där.

Men Din är snygg.

Hej från Mi

Mycket annat & lite betong sa...

Jag tycker att det är en utmärkt idé.
Jag går nämligen och funderar på detsamma. Det finns en färdig förlängningsdel att köpa till mitt växthus...
Men vi har också en lång lista på "att-göra-först-saker".

Ha det bra!
Agneta

Katarinas trädgård sa...

Nej nej, inte alls någon galen idé, utan en alldeles utmärkt! Du får bara sälja in den lite mer!
Kram
Katarina