torsdag 9 juni 2011

Ja ibland får man......


....både skämmas, skatta och småle åt sig själv......jag kom till att tänka på vad jag kastade förra sommaren. Jo en stor triangeloxalis åkte till tippen för att jag inte ens tog mig tid att kolla upp att den faktisk går att övervintra och när ja tänker på det...får det mig att skämmas. Så klart kollar med upp det innan man gör något så hemskt som att kasta en växt.

Jag gillar verkligen denna vackra växt med sina purpurfärgade bladverk. Under sommaren dansar rosa linnealiknande blommor som små älvor på skira grenar över bladen.

Nu har jag lärt mig att den vissnar ner helt och vill stå frost fritt men gärna vid ett fönster så den får ljus.
Tack snälla ni för alla fina kommentarer i mitt förra inlägg och jag vill jätte gärna se dina bilder (7Camilla) på ditt växthus om du vill dela med dig. Låter super spännande. godastunder@hotmail.com

Är även ägare till en grön klöver med vita små dansande blommor. Vet tyvärr inte dess rätta namn eller om även den heter triangeloxalis, någon som vet? Tyvärr har de senaste dagarnas regn gjort sina spår, skulle satt in dom i växthuset....

Ha en underbar dag alla
Kram Anna


7 kommentarer :

Möllebacken sa...

Ja, man lär sig av sina misstag. jag har lyckats trolla bort en kornettblomma som jag lyckades övervintra och nu vet jag inte var den är...???!
Oxalisen är så fin, gillar den lilaröda färgen i bladen, ja hela växten är en sådan fin komposition.
Ha det fint!
Kram Pella

AnnCharlotte sa...

Jag tar in mina på hösten och har dem som krukväxter, de blommar även inne....
Misstag gör vi nog alla och det är faktiskt skönt att dela sorgerna likaväl som glädjeämnena...
Ha det bra :)

Anna Vattenkanna sa...

Ah,sånt händer Anna. Det är ju så vi lär oss... en gång i min ungdom skulle jag vara duktig och hjälpa min mamma med hennes växter. Hon hade en jättestor campanula i en ampel - jag plockade bort ALLA överblommade blommor...och ovetandes samtidigt alla knoppar! Hepp! men den tokblommade sedan efter några veckor :-)

Kramar Anna Vattenkanna

Snäckskalsdalen. sa...

Jag har också en lyckoklöver i år och den har nu blommat över för första gången så nu hoppas jag på en ny omgång. Bra tips om övervintringen, tack!
Agneta kram

Helena sa...

Hi hi så kan det gå!Har oxå en sån som vart väldigt ledsen när jag planterade om den i all välmening men den hämtar sig nog.
Vi har alla saker vi skäms lite för i trädgården...min skamfläck brukar jag tänka om ett visst ställe men det har jag ej visat än...
Kanon idé att bygga ut växthuset!
Bakom den väggen kan du ju ha ett plantbord om det får plats förståss.
Vet du att jag beställt C.Fusca förra hösten men plantskolan hörde inte av sig så jag antog att de inte fick tag på nån.Frågade ändå i våras när jag kom dit.De såg lite frågande ut letade fram best.o sa ett de är leverade till kunden...suck jag har då inte fått nån!!!Har best.igen.Letar var jag än är efter den så himla läcker!!!
KRAM från mig!

Bea sa...

Av misstag lär man sig :)
Trevlig växt med fina färger på bladen.
Kram /bea

Lotta sa...

Visst gör man pinsamma misstag ibland. Själv har jag flera år i rad slängt både chokladblomma och murgrönsviol i tron att de var ettåringar, tills någon påpekade att jag kunde i alla fall försöka övervintra den. Oxalisen är ju väl värd ett försök också, med den läckra färgen.
Kram