söndag 3 april 2011

Buxboms plantering och lavendel klippning.......


Ops I did it again......haha, ja mina plantor får verkligen lära sig att i denna trädgården får dom ett hårt liv. Det flyttas runt och en och annan gång får de står kvar där dom sattes första eller andra gången...... I går fick ett av mina buxbomsklot ny plats tillsammans med ett av mina nyköpta. Det ser så tomt ut i rabatterna nu.


I går påbörjade jag min klippning av alla mina lavendel men jag kan bara säga att det återstår många. Vinterna har gått väldigt hårt åt dom så jag hoppas dom hämtar sig.
Det har inte varit så mycket sol i helgen men värmen är här och bara det är underbart. I dag har vi varit i skogen med Alvin och träffat kusinen hund och dom har lekt, badat i sjön och lekt igen. Nu sover han och är helt slut.


Här kommer det allium i full fart. Det är många väldigt små plantor som har frösått sig själv och jag låter dom gärna finnas kvar även om dom ser ut som små grässtrå nu, så kommer det bli himmelskt om sina år, vet inte hur länge det dröjer innan dom blommar.

Ha en härlig söndag
Kram Anna18 kommentarer :

Helena sa...

Det är mycke de får stå ut med växterna!Men det går ju oftast bra.
Har oxå grejat ute idag på f.m.Men nu ösregnar det :-( Skönt med ljusare kvällar så man kan gå ut även då!
KRAM från mig!

Snickaregården sa...

Det är lika med de växter jag har. De flyttas runt.
Här regnar det idag och det gillas, för då smälter all snö bort :)

Kram Maria

Anna Vattenkanna sa...

Ja, nu är det mycket att göra. min erfarenhet av lavendel är att den fixar hård beskärning och blir dessutom snyggare...Hoppas att det gäller för din också!

Kram Anna Vattenkanna

AnnCharlotte sa...

Några av mina klot fick också flytta på sig igår för att harmoniera bättre med ett par nyinköpta....
Bara man passar dem med vatten så är det nog ingen fara ;))
Ha det bra ;)

AnnaHelena sa...

Jag måste få fråga: Köper du dina buxbom som färdiga klot, eller formar du dem själv? Av snålhet brukar jag köpa "oformade", men jag tycker att det är så svårt att få dem runda och fina, och framförallt tar det så lång tiiiiid innan de blir som jag vill. De kanske är värt några hundringar extra att köpa färdigfriserat?
Oj, vad långt dina allium har kommit mot mina. Längtar tills de blommar...
Kram // AH

hemma hos lilla mej sa...

Åååå vad fint du har gjort.Bara så skoj att fixa och greja.Här regnar det i dag och det gillas.Önskar dej en skön söndagskväll.Kram Rita ♥

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej Anna!
Efter att vi bott i vårt hus några år frågade min man om man verkligen var tvungen att flytta alla växter varje år... PÅ riktigt alltså, lägenhetskille som han var... fniss:-)

kramkram H.

Anonym sa...

Ha ha, det där känner jag också igen - mina växter för också ett hårt liv men det brukar gå bra!

Så vackert du kommer att få det i din alliumrabatt om några år - fullt med fina lila svävande bollar..... mmmmm!

Ha det gott!
Åsa

Cilla sa...

Känner igen problemet! Jag har just nu massor stående i krukor i väntan på plantering så småningom när trädgårdsgrunden är klar!

Cilla♥

Marina sa...

Här lever växterna nog ungefär samma liv som dina. En flytt då och då får många räkna med!

Idag hann jag rensa ur tre rabatter till och det känns bra.

Kram!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Ja, visst har det varit en härlig helg! :) Sååå skönt att kunna vara ute i trädgården. Än så länge har vi en hel del snö men jisses vad det har smält den här helgen! :)
Lavendeln, ja.. Snart den kommit fram från snötäcket även här och då åker saxen fram. Ljuvligt!
Ha en finfin vecka!
Kramar!

Berit sa...

Mina växter har också hjul:)) Men här kan vi inte börja gräva än, vi skottar snö än:)en jag hörde tranan igår och det har börjat tina så snart...
Ha en underbar dag!!

Katarinas trädgård sa...

Jag flyttar också runt växterna hela tiden och med dem flyttas även lökar så jag har alla lökar överallt! Jag försöker sortera lite ibland men det finns vintergäck blandat med snödroppar, scillor mm överallt, suck... Men jag ska kanske vara glad att de trivs...
Det ser mycket bra ut i dina planteringar, så där prydligt är det inte här...
Kram
Katarina

House number 15 sa...

Men så mycket fix du har gjort i trädgården. Här är nog första dagen som snön är borta i rabatten men jag har små snöhögar kvar på skuggsidan.

Kram C

M/S Design sa...

Vad städat och fint du har i trädgården!
Ha de bra
Mariana

Lotta sa...

Så välskött du ser ut att ha det i din trädgård. Verkligen jättefint! Jag får nog ta och flytta mina lavendelplantor så de står i en rak linje, inte den ojämna zigzagen jag har nu!
Kram

Helena, The Swenglish Home sa...

Hej Anna,

Åh så vårliga bestyr du har haft.. och nu håller jag tummarna för att lavendeln växer fint igen. Jag bara älskar lavendel i alla former, och i år har jag fått pensé-fnatt också, och de syns i varje hörn av den svengelska trädgården... och här hos dig syns också många av de små sötnosarna - visst blir man glad av deras små "ansikten"? :-)

Kram till dig och en härlig vårvecka önskar
Helena

Henrik sa...

En meter våt snö uppe på buxbomskloten. Inte bra. Nu får de restaureras.