torsdag 3 juni 2010

Äntligen sol.......Jag kan inte låta bli att fota mina allium bollar, snart har hela blomman öppnat sig och det är bara för härligt. Allium är en stor favorit och jag har redan bestämt att det ska planteras många fler till hösten, de frösår sig själv så till slut kommer väl rabatterna att bli överfulla men det är helt ok för då kan jag klippa några och ha inne, just nu är de alldeles för fina där de står för att klippas....
  
På dockan i Malmö njöt kollegan E och jag en härligt god lunch igår, tyvärr jobbar vi inte här men när vädret är på topp är det underbart att få åka hit och njuta en stund av solen på lunchen. I går hade vi hela 22 grader och det var helt underbart. Tänk om det fina vädret kunde stanna......


De första tomaterna är på gång i växthuset och nu börjar det klia i fingrarna, nu gäller det att  tjyvnypa och pollinera så inget missas. Har du dina tomater i växthus behöver de lite hjälp att pollineras, ta ett tag i plantan och skaka den lite, har du tomaterna ute i trädgården fixar vinden pollineringen själv. Jag har två melon plantor som också behöver lite hjälp, här ska det pollineras från han blomman till hon blomman så det blir frukter......blommorna som kommit än så länge är bara han blommor. Så det är bara att vänta och se.


Ha en underbar dag
Kram Anna

7 kommentarer :

Cilla sa...

Vilka fina alliumbollar. Jag ska faktiskt norpa några som jag hittat i en vägren och låta bo i min trädgård. Det borde man väl få.
Visst är det underbart att solen är här. Njuter för fullt.

Cilla♥

Cilla sa...

Ååå vilka underbara bilder du tagit!!
Hoppas allt är väl med dig &
visst blir allt så mycket lättare med sol i sikte!!
Kram Kram Cilla

LOTTAS HOME sa...

Hej!
Vilka underbara bilder. Är också väldigt förtjust i Allium och skall absolut sätta fler till hösten. Fick en otrolig bukett med smörbollar och Allium i helgen och den står såå fint på matbordet.
Önskar dig en mysig fredag och en toppen helg med sol och trädgårdsväder!
Kram Lotta

Limetwig sa...

Mmmm dockan är en underbar plats att sitta och njuta av fika och sol! Hoppas verkligen att solen styannar ett tag nu!
Ha det bäst! Åse

cat sa...

Fint med alliumbollarna mot den hårda stenen och det mjuka gröna. Vad stora dina tomater redan hunnit bli :o
Ha de gott. Catarina

Mycket annat & lite betong sa...

Åh, så vackert!
Din trädgård är så himla fin. Jag har några Allium och nu ser jag att jag vill ha många fler.

Ha så bra!
Agneta

Möllebacken sa...

Hej Anna.
Härliga bilder, så snyggt med alliumen ihop med hostan. Jag har tur som får besök av humlor i växthuset som pollinerar lite och i går kväll så hade jag besök av en padda, som har bosatt sig under trägolvet. Nu är jag inte rädd för dem, men jag blev lite skraj när jag såg något i ögonvrån som rörde sig.
Ha en skön söndag.
/ Pella