torsdag 1 juli 2010

Vad som händer i ......

.......mitt växthus just nu. Jo, tomatplantorna blommar för fullt och de första tomaterna är även skördade. Naggande goda kan jag lova, det finns inget som går upp emot hemma odlade tomater....smaken är himmelsk. Jag har lite blandade sorter som plommon mini och vanlig, röda gula gröna,  ja lite blandat. I år har jag valt att inte ha slang gurka i mitt växthus för jag får alltid spinn på dom. Jag har däremot två plantor melon och det är meloner på gång, bilder kommer i morgon.

Som ni vet sen innan är jag hosta frälst, två nya krukor som blev svart målade och i kom de två hosta plantorna som jag köpte på trädgårdsyran på Sveneholms slott för ett tag sedan. Två lite udda sorter i alla fall för mig. Båda har så vackra vinröda själkar.

I dag hittade jag en häftig gubbe i mitt jordgubbsland......minst 2 liter gubbar om dagen kan jag skörda och får vara rätt så ensam om att äta upp dom...mums super gott och nyttigt.


6 dagar kvar att jobba innan den härliga semestern börjar.

Ha en super härlig dag i solen
Kram Anna

9 kommentarer :

Maleviks Rosenträdgård sa...

OJ HÄR VÄXER DET SÅ DET KNAKAR :)
Ha det gott
Håkan

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej Anna,
jag tror jag har precis den hostan, kommer inte ihåg vad den heter, men jag tänker på röda ryssland och sibirien.. nånting i namnet där..
Snygga stjälkar har den i varje fall.
Va, är det ingen annan än du som äter jordgubbar hos dig? Lyckost:-)

Fint du har det nu!
Ha det gott, Hillevi.

Edith och Jag sa...

Oj så lyxigt med egna tomater och jordgubbar! De svarta krukorna blev jättefina. Vad har du använt för färg?

Marina sa...

Oj va fint! Här har vare sig tomater eller jordgubbar mognat ännu men snart så......

HA en bra kväll!

Almbacken sa...

2 l om dagen! Så lyxigt!

Fint med hostorna i nya krukorna! Var hittade du dom?

kram,
Maria

Stjärnor & Champagne sa...

Ojojoj vad fint och vilket fint växthus. Gubben, mums...Ja solvarma tomater är ju sååå goda. Jag har fått plantor av en kompis men jag lyckas aldrig. Vad gör man för fel? Vattnar och dom står i solen....Men gott är det. Har tjuvat lite hos en granne ibland. Ha det gott vännen/ Kramkram Anne

Nattmia sa...

Vilken cool gubbe..
Ett växthus som man kan ha möbler och växte i står på min önskelista och jag har förankrat det hos sambon, får se om det kan bli verklighet nån gång..

Kram Mia

Limetwig sa...

Hej! Det var ett tag sen men nu har jag läst ikapp:) Gu va det växer hos dig... Vi har i dag plockat de första fyra gubbarna :) oj oj så goda de var! Tror jag ska göra en större låda till dem till nästa år, får liksom inte nog av dem och de förökar sig som kanniner :) Ha det bäst! Åse

•lotta på solrum• sa...

så himla fint. är avis på ditt växthus, och inspirerad av din blogg. jag lägger dig på min lista så att jag kan komma tillbaka snart!

lotta