måndag 2 augusti 2010

Vill bara bli klar.....


Vi målar och håller på här hemma och helst vill jag gärna att allt ska vara klart innan helgen....men nu när detta regn äntligen kom, verkar det som det har kommit för att stanna är det inte lika lätt att hålla på och måla. Man ska nog vara försiktig med vad man önskar....det är varmt och skönt ändå men skurarna kommer och går. Vi målar de delarna av vårt hus som har panel och förrådet och så mitt i allt bygger min käre make en pergola som jag så gärna ville ha klar innan söndag...det ser lite lovande ut att han hinner bli klar med det i alla fall......jag hjälper till med det jag kan....måla och åter måla och lite i mellan planteras det nya växter och fixas inför söndag. Hoppas solen hittar tillbaka igen.
Vid mitt gamla symaskins bord älskar jag att ändra om och prova lite nytt men återvänder ofta till favorit prylarna. I förra veckan hittade jag vårt gamla schack i sten som vi köpte i Turkiet -93, det låg nerpackat i en låda så det fick komma fram i dagens ljus i trädgården på mitt lilla bord. Redan då var det svart som gällde och nu passade det perfekt till mina svarta detaljer i trädgården.Vår lilla/stora Alvin växer så det knakar och det känns så härligt att få ha varit hemma med honom denna sommar och få in rutiner och lära känna varandra. Han är rumsren sen många veckor tillbaka och visar att han gärna lär sig nya saker och är hur duktig som helst.
Han är en härlig liten krabat som jag helst inte vill lämna hemma på måndag när jobbet kallar......barnen är lediga två veckor till och sen kommer han bara att vara hemma själv 3 dagar i veckan så jag ska väl inte klaga. De dagarna när han är själv så ska sonen E cykla hem från skolan och gå ut med honom. Så vi ska väl inte klaga att han ska vara själv så mycket.....det är ju inte därför man har skaffat honom. Själv hoppas jag att chefen kommer att bevilja att jag går ner i tid men det återstår att se... 
Ha en härlig dag var du än befinner dig

Kram Anna8 kommentarer :

Bittan sa...

Vilka härliga trädgårdsbilder , så snyggt med svart. tack för tipset, nu ska jag också leta fram vårat gamla chartershack fr 80 talet :-)

ha en bra start på veckan.

kram Bittan

Edith och Jag sa...

Vilka vackra bilder! Det verkar vara en fantastisk trädgård du har.
Maria

Charlotte sa...

Du har det så snyggt och stilrent med en lugn och harmonisk känsla... Jag störtgillar svart och har rätt mycket svarta detaljer... Men vi bor i ett gammalt hus så man får anpassa stilen efter huset lite (annat är det i vårt hus i fjällen, som är svart och hypermodernt.... där kan jag få utlopp för lite mer modern inredning, inte någon trädgård att tala om dock)

Vad ni fejar och står i inför söndagen..... Oj, oj... Lite ogräs eller obearbetade hörn är bara mänskligt och charmigt.... men jag förstår dig.... Klart man vill att det ska vara fint. Är helt övertygad om att ALLA som besöker din trädgård kommer att bli supernöjda och lämna fulltankade med massor av inspiration....

Såå snyggt du gjort med spegeln och kotten och alltsammans.....

Lycka till nu...
Kram Charlotte

Nattmia sa...

Underbara bilder från er härliga trädgård..
Oj vad Alvin växer, han är så fin..

Kram Mia

Strandkullen sa...

de som kommer till dig kommer att gå därifrån nöjda och fulla av inspiration...du har ju sååå fint! kramis semlan

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Oj vad ni pyssla och fixa och gör. Kanske skulle jag också piffa till inför söndagen? Men jag tror nog att det ska visas som det alltid är hos mig.
Kram, Petra B.

Sophia Callmer sa...

Det ser väldigt fint ut i din trädgård! och Alvin är bedårande, han kan väl charma din chef...
ha det gott och hoppas det kommer en massa människor till dig på söndag!
Sophia

Anonym sa...

Hej Anna!

Alltid nya fina ideer som vanligt.
Roligt att titta in och se vad du hittar på för nya saker.

/Susanne