onsdag 4 augusti 2010

Hjälp så fort......Semestern bara rusar förbi.....av 5 veckor är det nu bara 5 härliga dagar kvar, även om jag känner att vi har fått gjort en hel del så är det lika mycket kvar. Maken och jag har verkligen inte legat på latsidan så speciellt ut vilade är vi inte tyvärr. Hur är det egentligen med semester är det för att samla krafter eller för att man ska hinna göra allt det som man inte hinner i vanliga fall?
I går klippte jag av blommorna på en massa hostor, jag tycker de blir så tråkiga när någon blomma börjar vissna och jag har hostor egentligen för dess vackra blad.


I går gjorde min kära make klart min nya pergola som är på vår gavel av huset, så i går kväll spenderade jag äntligen med att få plantera växter jag har handlat sedan länge och nu återstår det att se om det blir som jag har tänkte det i "tanken", tyvärr vet jag av erfarenhet att det inte alltid bli det......Sen önskar man ju att allt växer upp på en gång och det gör det ju tyvärr inte. Är det någon som har något trevligt tips om vad jag ska sätta för klängväxter i pergolan så mottages tips gärna. Funderingarna är på blåregn blandat med pipranka eller bara en massa olika klematister.........men jag ska inte plantera det från nästa vår, så jag har gott om tid att fundera. Nu är det så ut sorterat på plantskolorna och vissa växter är det för sent att plantera.
Bilder på pergolan kommer så fort allt är klart.... 

 


Ha en super härlig dag
Kram Anna


12 kommentarer :

Marina sa...

Jag tror att semestern är till för båda delar. Man gör roliga saker som kanske är ganska jobbiga men man får ändå en sorts energi av det. Man har ju gjort något som gjort huset eller trädgården finare eller bättre. Du fattar va?

I pergolan gillar jag olika vildvin för den vackra höstfärgen, kaprifoler frö doften, blåregn för blommorna och pipranka för den fina färgen och formen på bladen.

Kram!

Madame C sa...

Trots att jag inte latar mig särskilt mycket på semestern, känner jag mig alltid utvilad när jag kommer tillbaka till jobbet. Jag har ju vilat från den typen av arbetsuppgifter. Jag är nog den typen som vilar i kreativiteten...

SÅ mycket vackert ni har hunnit med i sommar. Blir alldeles matt:)
Ha det gott,
Charlotta

Charlotte sa...

Ja, vila som i ryggläge i en solstol och en bok i näven, kanske inte det alltid blir på semestern... Men en aktiv semester kan ju vara avkopplande ändå... Man har ju vilat från sitt jobb i alla fall. Jag har nog svårt att riktigt 'vila'/slöa när jag är hemma. Det blir mycket tid i trädgården då... vilket ju är mycket avkopplande i och för sig.

Blir spännande att få se pergolan... Det är sååå fint hos dig.... Gillar verkligen din sammanhållna färgskala med mycket svart i detaljerna....

Kram Charlotte

Nattmia sa...

Ja tiden går alldeles för snabbt när man har semester, men du verkar ha hunit en del ändå :-)

Kram Mia

House number 15 sa...

Semestern rasar verkligen iväg och vi har verkligen haft semester i år, renoveringar o trädgård la vi på hyllan. Såå skönt men visst är det svårt när man ser allt som behövs göra.

Har sagt det förut, du har så himla fin trädgård, du har verkligen gröna fingrar;))

Har också planer på att bygga en pergola och då ska jag ha nån klängros som blommar länge o doftar, kanske någon vinranka.

Tack för din fina kommentar!
Kram C

LOTTAS HOME sa...

Hej vännen!
Er trädgård är helt underbar. Håller med om att det är mycket som ska hinnas med på semestern. Vår lista är fortfarande väldigt lång, trots att semestern redan är slut och vi har inte legat i hängmattan....
Njut av dina sista dagar, man är snabbt tillbaka i vardagen igen!
Kram Lotta

Elsa och Helena sa...

Hej Anna! Vilken otroligt vacker trädgård du skapat!
Och markstenarna är så snygga...kollar alltid in sådana överallt jag är:) (Har liksom blivit en hobby, hihi)

Ha en fin torsdag
KRAM Helena

Emmas utsikt sa...

Ja din trädgård är ju bara helt rå som man säger på norska.

Ska bli spännande att se pergolan. Juhu!

kram,
emma

Mycket annat & lite betong sa...

Ja, usch så fort semestern tar slut. Jag har jobbat två veckor nu, men nästa vecka är jag ledig igen.

Är så nyfiken på pergolan. Jag är säker på att den är jättefin.

Ha det bra!
Agneta

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Vad flitiga ni är, min första semestervecka av tre rullar sakta fram. Och lagom till det gör sig ryggen märkt igen. Men det gör den sedan 11 år regelbunden ;O)
Pergolan blir säkert snabbt igenvuxen, klängväxter är härliga, en Pipranka kanske och till den Klematis i olika storlekar och färgen, finns en massa fina sorter och resistenta numera mot svampen.
Kram, Petra B.

Cilla sa...

Längtar till söndag då jag ska få se din trädgård live. Ni ser ut att ha en underbar trädgård Anna.

Cilla♥

Marika "Mita" Gunnarsson sa...

Underbar trädgård...lycka till på den öppna dagen. Kram från Mitas Hantverk