måndag 20 september 2010

Baka baka......




......liten kaka heter det väl men hemma hos mig i  lördags blev det stor invigning av min nya KA. Det bakades Leilas blåbärs muffins med crumble, super goda. Tätt efter morotsbröd, morotskaka, amerikanska kanelbullar även från Leilas recept och sist men inte mindre goda för det blev det en liten tjyv start på julens goda smaker. En saffrans kaka, alla som känner mig vet att jag tycker att julen är det bästa som finns. Allt med julen tycker jag är underbart och framförallt med allt julbak och gott man får göra. Självklart även allt mys med familjen och tomte besöket. Vi brukar börja med att baka lussebullar redan i oktober för hela familjen är stor förälskade i saffran och bara för att överraska familjen lite gjorde jag en variant som jag hittade förra året och som blev familjens stora favorit. Saffrans kakan bakas i långpanna och skärs upp i små trekanter eller rutor.




Saffranskaka 175 grader i 35 min.

3 dl gräddfil, 1,5 dl vatten,1 ägg, 2 paket saffran

7 dl vetemjöl, 1.5 dl strösocker, 5 tsk bakpulver, salt, 135 g smör

Blanda gräddfil, vatten, ägg och saffran i en bunke och rör ihop. I bunke nr 2 blanda vetemjöl,socker, bakpulver och margarin som man delat i mindra bitar och rör ut i mjölblandningen. Blanda sen ihop dessa två till en slät smet och häll ut på en smord och bröad långpanna. Toppa med pärlsocker....och njut efter ca 35 min. Super enkel och super god.

Ha en super bra måndag
Kram Anna


9 kommentarer :

Anonym sa...

Very nice, I lake it!!!
Kisses.

Cilla sa...

Oj vad du legat i..
MEN så gott allt ser ut!!
Ha det bäst!!
Kramen Cilla

Vardagens guldkorn sa...

KA fungerar bra ser jag ;0)
Enkelt och gott är en bra kombo! Måste provas!
Leilas muffinsar m crumble är ju underbara, oavsett fyllning.
Kram Linda

hemma hos lilla mej sa...

Vad goda muffinsen ser ut!!!!!1000 tack för receptet ska ju testas.Älskar saffran.Ha en fin dag rara du kram Rita ♥

Almbacken sa...

Hi, hi, hi, hi full fokus på bak nu ja:)Jäklar, vad gott det ser ut. Leila, allas vår sockerdrotting, kan sina saker.

Den där saffranskakan ser ju lovley ut - den bara måste jag göra men ska försöka vänta lite....varför det förresten. En härlig höstkaka i solrosornas och pumpornas färg....

Kram!!!!

Annelie sa...

Ser riktigt mummmmmsigt ut. Nu är väl frysen full med gott ett tag framöver. Leilas variant på bullar ser spännande ut med lime i glaseringen. Hon använder ofta mindre socker i amerikanska recept än vad amerikanarna själva gör, så det här ska jag nog pröva.
Hoppas du är nöjd med din KA.

Kram

UggledaLen sa...

Hej gummsan!

Tack för din uppmuntran!
Jag ska följa din "resa" som jag inspirerade till.
Jag längtar tills jag kan äta saffranskaka!
Det kan bli lagon till jul det!

Kram på dej goding!

Len

Photo by Maria sa...

Mums så gott det såg ut..
Saffran gillas här med, kanon krydda och inte bara i baning utan i en del mat med, som till fiskrätter..

Kram Mia

LOTTAS HOME sa...

Mums!
Visst är det roligt att baka.
Kram Lotta