måndag 27 december 2010

Long time.......


....sedan mitt senast inlägg.Tiden har bara inte funnit till att blogga och orken har inte heller varit där, men idag ska jag hinna en liten stund. Nu är julafton förbi och kvar blev en ledighet som jag sett fram emot. Underbara dagar att göra lite måsten men främst det som borde vara gjort för länge sen och även att få slappa med en bok och bara njuta. Ser ni drivan som hänger över tak kanten......


Stor mängder snö har det kommit även till Skåne och det bara måste vara mer än förra året...min lilla bänk med granris kan man bara tänka sig hur den ser ut för dess mängder av snö.....den högen kom på en dag....


Saffrans stjärnor stod jag och gjorde på lille julaftons kväll.....och ack så goda. Om ni gör en vanlig saffrans deg och sen gör en röra och blandar ihop smör, saffran, flour socker i en skål och rör samman. Degen delar jag i fyra delar och kavla ut runda, klipp sedan som jag gjort eller med fler, lägg en klick av smör röran i varje vinge och när du tryckt i hop den avsluta med en klick i mitten. Mumsigt gott vill jag lova.


Ha en härlig dag
Kram Anna


14 kommentarer :

AnnaHelena sa...

Det såg riktigt gott ut det där! Får försöka komma ihåg tipset till nästa år. När jag ser dina bilder på snön som hänger ut över taket kom jag på att jag skulle ha befriat växthustaket från snö i dag. Det blir läskigt tungt för ett glastak...

Kram // AH

Lone sa...

Hej Anna.
Flot ser det ud med al den sne.
Der er lige så meget i Danmark og jeg nyder det.
Ha' det godt.
Kh Lone

Katarinas trädgård sa...

Jag började just undra var du blivit av, du brukar ju vara en så flitig bloggare! Men jag visste ju att du skulle ha gäster vid jul, och då kan ju tiden kännas lite knapp! Hoppas du har det lite lugnare nu!
Kram
Katarina

Monica sa...

hej !!
Oj, så gott det ser ut, måste provas snarast !!
Fina bilder på huset,ser såååå mysigt ut !!
Önskar dig härliga mellandagar och en underbar nyårsafton !!
Kram,Monica

Helena sa...

Mumsigt ser det ut!Nu är iaf jag trött på saffran ett tag.Men man skulle kunna ha vanlig bulldeg o fylla med nått gott :-)
Tack för tipset!
Kram från mig!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej Anna! Kul att du är tillbaka! Ja, det är inte lätt att hinna med allt man vill... Det där såg riktigt smaskens ut! :)
Skönt att höra att du har det lite lugnare nu och att du får en fin ledighet.
Massa julkramar!

Limetwig sa...

Så skönt att få komma ikapp och ta det lugnt, det vet jag en till som behöver... men näää då drar denne igång med toa renovering! Jaja städa garberob, kontor, pysselhörna och klädkammare kan jag nog göra en annan gång :)
Ha ett gott slut på detta året! Åse

Lena/isklockan sa...

Mysigt det ser ut inne hos dig. Stjärnorna verkar jätte goda. Kram

Photo by Maria sa...

Det där lät gott..
Ser inbjudande ut att komma in till er :-)

Ha en fin tisdag nu..

Kram Mia

Cilla sa...

Hej Anna!

God fortsättning. Dina saffransstjärnor ser supergoda och fina ut. Hoppas du hinner njuta av ledigheten innan det fart igen.

Kram Cilla♥

Susihus sa...

Mums va det ser gott ut med saffransstjärnor! Hoppas att ni hade en härlig julhelg med mycket snöbus!
Kram på dig

Mycket annat & lite betong sa...

Så skönt att du fått ha lite ledigt!
Jättefina kvällsbilder, det ser så hemtrevligt ut!

God fortsättning!
Agneta

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vilken god saffransbulle det verkar.... riktigt smaskig med fyllningen i..... Skönt att få vara ledig också...... Hoppas det inte är för många måsten nu bara..... fast ibland kan det vara skönt att ha tid att göra dom också......

God fortsättning!
Kram
Charlotte

Snäckskalsdalen. sa...

Och nu är det redan mellandagarna....vart tar den vägen, tiden?
Och snö har ni och vi också till min stora lycka. Och kallt är det så vi får kanske behålla den ett slag.
God fortsättning
Agneta kram