måndag 13 december 2010

Nu tändas tusen........
...jule ljus.....varje kväll tänder vi massor av ljus i olika de slag, vissa doftar som julen och andra ljus är så vackra. Hos oss är det mest vita ljus som tänds men till julafton kan jag tänka mig några röda eller gröna. Vår gäst toalett brukar få en lite röd klick, en röd matta med tillhörande röd handduk i vår vit /svarta lilla gäst toalett.....och såklart ett stort rött ljus ska där stå. Annars går det mesta här hos oss i en vit jul, just nu går jag och funderar på hur jag ska duka. Förra året såg det ut så här....Ett hett tips är denna händiga duk, själv tackar jag för detta tips av kompis Sofie. Velor tyg inköpt på Jysk till ringa priset av 49 kr för 5 m. Super enkelt att tvätta och ingen stryckning...sååååå skönt. Dessutom går det att bara hänga upp i en hög och den torkar på noll tid. Mossan rekommenderar jag att man lägger i frysen dagen innan anv då slipper du lite ovälkomna kryp som krälar runt på duken.....

Ha en härlig Lucia
Kram Anna


9 kommentarer :

Linda i Lönnbacka sa...

Jättevacker dukning med mossan och ljusen, ja allt :)

Önskar dig en mysig och stämningsfull luciadag!!

Kram kram

Annelie sa...

Elegant och vacker dukning i vitt. Blir lite nyfiken på duken. Praktist och jag kommer väldigt väl överens, fniss.
Himla bra tips på mossan där, kryp vill man inte se i samband med mat.
Tycker bilden på Alvin ute i snön är så mysig. Det ser ut som om han njuter av stämningen där med de tända ljusen.

Ha en bra lucia!

Kram

Katarinas trädgård sa...

Hur skulle vi överleva december utan massor av ljus?!
Bra duktips, stryka/mangla dukar är inte min grej... Numera har vi en duk som ser ut precis som en linneduk men den är plastbehandlad så den kan torkas av, I like! När vi se hur man gör granen???
Kram,
Katarina

Snäckskalsdalen. sa...

Stearinljus är underbara, jag älskar att tända tidigt, tidigt på morgonen när jag är uppe alldeles själv, det är sån där njutningstid jag har.
Vilken vacker dukning!
Kram

Anonym sa...

Nej hur skulle vi klara den mörka vintern utan en massa mysiga ljus och marshaller? Vilket bra tips om mossan och krypen... det ska jag ta efter!

Grönkålsträdet i ditt förra inlägg var kul, något att ta efter ;-)
Hälsn. Åsa

Charlotte sa...

Vilken vacker dukning!!! Suveränt med strykfria dukar.. och nu förtiden är det ju också lite inne med 'skrynkel'... och det gillar jag....

Härligt med tända ljus i massor..... Skulle inte klara mig utan dessa. Börjar morgonen med att tända några ljus......

Kram Charlotte

Scilla sa...

Tack för både duk- och mosstips! Låter som om man gärna lånar er gästtoa!:)

Kram,
Stina

Nattmia sa...

Vad smart med mossan, och tipset med duken är ju kanon, fast jag har ju två "nyfådda" jukdukar så det känns som jag får använda dem till jul.. Men velour kan man ju ha till andra dukningar i framtiden..
Snygg dukning ni hade förra året..

Kram Mia

Susihus sa...

Vilka bra tips du kommer med! Härlig dukning, du kommer säkert på något snyggt! Jag funderar oxå på dukningen. Tänkte jag skulle ut på kotteletning får väl se om jag hittar något bland all snö.

Ha en härlig dag
Kram

Ps jag har ingen aning vad reklamen kommer ifrån, är så dålig på sånt...hihi