måndag 11 april 2011

Vildvin i massor......


Underbara helg......jag helgen har bjudit på massor av sol och värme. ME LIKE.........det har varit helt underbart, önskar bara att det inte gått så fort. Tyvärr har det inte blivit så mycket bloggande för tiden har tillbringats ute. I dag bar det även iväg en vända till Flyinge plantskola för inköp av diverse växter.....3 olika sorters vildvin till min nya pergola som maken byggde förra sommaren, fler marktäckare av krypkotula "platt´s black" som ska bli ett mark täcke i min nya rabatt, jag har den redan i en rabatt till och tycker det kan bli fint med lite mer. Med hem från plantskolan fick även någraplantor vit akljea följa med " spring-Magic White samt några plantor "William Guiness". Jag har köpt dessa som frö men inte hunnit så dom än......är det för sent detta år?

Jag är även på jakt efter ett mindre träd och jag föll för detta nya. En rysk lönn enda problemet är att den blir 6-7 m hög och det var lite högra än jag tänkt......får fundera vidare.


Bilden på vildvinet har jag haft i min bild bank länge och är lånad från expressen. Jag gillar den röda färgen som på hösten kommer bli ett fint inslag i min svarta pergola, jag längtar till den är täckt så jag får min mysiga allé.


Ha en härlig måndag och tack för att du tittar in
Kram Anna

7 kommentarer :

Anna Vattenkanna sa...

Det kommer att bli fint med de olika vinen i din pergola!

Ha en bra vecka, kram Anna Vattenkanna

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Kommer att bli så himla fint med allt vildvin! :)
Tror absolut du kan så aklejan nu men den kommer inte att blomma förrän nästa år. Stoppa in den i kylen i några veckor så får den en stratifieringsperiod också.
Kramar!

Nattmia sa...

Vildvin är så vackert.. Kommer att bli kanonfint..

Kram Mia

Marina sa...

Hm, jag läste rubriken som vildsvin i massor! Oj, tänkte jag, vad har nu hänt. Det hade bara hänt att jag läst fel.
Skönt att du haft en härlig helg, det har jag också.

Kram!

Katarinas trädgård sa...

Det kommer att bli så fint med ditt vildvin, en rödsprakande höst!
Så skönt det är nu, hoppas det fortsätter!
Kram
Katarina

Lotta sa...

Riktigt läckert med gnistrande vildvin i den svarta pergolan. Den där lönnen fick jag också upp ögonen för, men jag säger som du, lite väl högt kanske...
Lejonhuvudet såg vi på Ulriksdals trädgård i Kivik.
Kram

Landliggeren sa...

Vildvin er et smukt indslag i efterårshaven og så op mod det sorte. Det bliver smukt. Kan godt forstå at du faldt for den russiske løn, men ja, 6 meter er højt! og kræver vel nærmest en herregårdshave.

Bedste forårshilsner
Birgitte