torsdag 26 januari 2012

Lite före och efter.....


Det var nästan så här det började.....ja nästan. Från allra första början var det gräsmatta på hela denna ytan förutom borte i hörnan där man kan skymta lite vatten i dammen. Maken byggde två stora odlingslådor så jag kan ha mina jordgubbar någonstans och sen har vi dragit in väldigt många lass med singel för att slippa det mesta underhållet. Häcken längst bak är numera borta och ersatt med ett plank se sista bilden hur det ser ut idag....


Maken byggde pergolan till mig sommaren 2010 som sen har målats svart....mmmm me like.
Här är häcken borta och det är helt öppet mot kommunens allmänning och så fick det stå nästan ett helt år. Det blir inte alltid som man har tänkt sig....Förra årets vinter som kom och gick och flera växter strök med men vi hade en underbar vinter med massor av snö.Sommaren 2011 kom äntligen planket på plats  


Vintern 2011/12 tyvärr har det inte hänt så mycket mer men jag hoppas få min grillplats här i hörnan och sen ska dammen göras vid, annars blir den nergrävd som jag vill men inte maken. Så han har lovat att fixa till den. Jag vill ha en grillplats att kunna grilla lite korv en härlig höst eller vårdag då man här ute i trädgården hela dagen och ´man bara är ute efter något enkelt. En fin bänk och grillplats om jag får bestämma och maken är rätt så positiv.

Jag har lite andra planer också som finns i tankarna och behöver komma ner på papper men det får bli en dag framöver och jag lovar återkomma till detta.
'
Ha en härlig torsdag
kram Anna

12 kommentarer :

blomkronan sa...

Härlig hörna du har gjort. Pergolan, hel rätt att måla den svart =) ur snyggt. Där kommer korven smaka extra gått i sommar =)
Kramis

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Det blir/är så fint!! Låter härligt med en grillplats. Förstår precis vad du är ute efter. Skulle också vilja ha en grillplats för såna där sköna höst- eller vårdagar när man är ute i trädgården. Kommer bli toppen!! Jättesnyggt med pergolan och hela miljön!!!!

Kram
Charlotte

Photo by Maria sa...

Jättefint och en grillplats är ju inte fel.. Vi skall försöka fixa det i vår trädgård med nu i år..

Ha en fin dag..

Kram Mia

Lotta sa...

Pergolan är så snygg! Jag gillar också de svarta runda trampstenarna mycket!! :o)

Kram

Cika sa...

Så fint ni har gjort! Härligt med en händig karl ; )
/Cika

Anna Vattenkanna sa...

Här har det hänt grejer! Kul att få se utvecklingen. Den svarta pergolan gör verkligen sitt och "lyfter" hela trädgården. Hoppas att du får till din enkla grillplats nu i sommar.

Kram

Almbacken sa...

Hej du,
Så kul med före/efter-bilder. Det är så himla fint!

Låter som det händer grejor borta hos er- gött!

Underbar frukostkopp du har. En sån som kaffet blir extra gott i.

Här har det fattats ett stort beslut:). Gissa vad? Jag är i alla fall överlycklig:). Till sommaren.......

Stor kram,
Maria

Snäckskalsdalen. sa...

Jag tycker om den delen av din trädgård för du har fått det så fint och, hur ska jag säga, det ser öppet ut fastän du inte har rivit ditt hus, om du förstår hur jag menar......ibland är det inte lätt!
Kram

Marina sa...

Kul att se förändring sådär. Ser himla bra ut!

Kram!

cat sa...

Vilken härlig förvandling, det ska bli kul att se fortsättningen. Pergolan blev verkligen jättesnygg i svart.
Ha de gott. Kram, Catarina

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Kul att få sen hela processen sådär. :) Det blir så fint! Och toppen med en riktig grillplats. Det skulle jag vilja ha i vår medelhavshörna. ;)
Kramar

Susihus sa...

Visst är det härligt att ha planer och funderingar om trädgården. Kan behövas så här års. Ha en go fredag
Kram