onsdag 11 maj 2011

Nu grönskar det....

Bild lånad på nätet

I går när jag körde till jobbet upptäckte jag att rapsen står i full blom.....helt underbart är det med dessa gula fält som bryter av landskapsbilden i sin prakt. Nu är försommaren här, de senaste dagarnas temperaturer avslöjar sig.Min vita akleja blommar för fullt och även min nyaplanterade tovsippa står i sin skrud. Rabatten lyser av vita blommor och "me like".....det går sakta framåt i rabatterna och jag kan knappt bärga mig. Det känns lite tomt innan rabatterna växer igen av hostan som så snällt täcker jorden och man slipper se ogräset.


Det nalkas trädgårdsvisning här hos mig den 28 maj då ett gäng tjejer ska titta in. Hoppas det händer massor de närmsta veckorna i trädgården så det finns något att titta på., för just nu ser det lite torftigt ut. Men roligt ska det bli och jag känner mig hedrad att dom vill komma hit till min enkla oas.


Ha en härlig dag, nu är det redan onsdag
Kram Anna7 kommentarer :

MyGarden sa...

Visst är det en underbar tid! Jag sa till min man i lördags att när tusan slog rapsen ut? Rapsfälten var gröna ena dagen och helt gula nästa.
Kommer du att ha öppen trädgård fär "allmänheten" någon dag? Jag var och tittade hos dig under 1000 trädgårdar, men det blir ju tydligen inget av det i år. Vill hemsk gärna komma och kolla igen :-)

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Oh så härligt med gula rapsfält! Då är det verkligen sommar. :)
Vackert med aklejan mot den gröna fonden. Här hos mig har tulpanerna precis slagit ut... Ligger en aning efter.. ;)
Kramar!

Annelie sa...

Hejsan Anna!

Bilden på rapsfältet fick mitt hjärta att slå lite fortare. Så himla ljuvligt vackert, speciellt med en blå himmel.

Kram,

Annelie

Marina sa...

Här blommar också rapsen nu och den är ett riktigt tecken på att vi går mot sommar tycker jag.

Trädgårdsvisning låter trevligt. Det är alltid kul att träffa likasinnade.

Kram!

Ninnis sa...

Härligt med blommande fält. Här håller precis löven på björkarna att slå ut. Sverige är väldigt avlångt märker man via alla härliga bloggar.

Kram Ninni

Lotta sa...

Så härligt med blommande rapsfält. Vägen till jobbet blir så mycket roligare med en gång. Jag tänke detsamma idag om hostorna. Det är skönt när de kommer upp och fyller igen hålen.
Kram

Katarinas trädgård sa...

Fint, fint, fint! Men var tog inlägget med igelkotten vägen? Är det Bloggerstrul hos dig också!
Ha det bra!
Kram
Katarina