torsdag 22 september 2011

Belysnings bekymmer....Ja det är verkligen inte lätt att bestämma sig för vad man ska ha för belysning och sen gör det inte saken lättare med tanke på hur många olika både stilar och typer det finns.  Som här där man har lampor som gör att det känns som man fortfarnade är inne...... Tyvärr är det lite dålig kvalite på bilderna som jag lånat på nätet.

Dessa två bilderna lånade från viivilla.

Man vill ju få till den där mysfaktorn. Jag gillar lampor son lyser både upp och ner tex. på ett plank eller en fasad, men vårt plank är för lågt har jag konstaterat för att ha just en sån lampa.


Det har blivt en och annan titt på nätet på vad jag kan tänka mig, några lampor ska i alla fall fällas in i trädäcket men endast för att visa att det blir högre /läge just där. Däcket ska byggas med nivå skillnader.


Den här boken går jag och funderar på, är det någon som har den? Är den värd att köpa även om den inte är den dyra boken? Har du någon annan bok att tipsa mig om när det gäller belysning i trädgården?

Ha en härlig dag
Kram Anna
10 kommentarer :

ulrika sa...

Belysning i trädgården kan göra stor skillnad, snygga bilder från ditt hus.
Ulrika

Annelie sa...

Hejsan Anna!

Håller med om att det är svårt att bestämma sig med alla valmöjligheter det finns därute. Speciellt när det finns många olika stilar och man gillar flera olika stilar och skulle kunna tänka sig flera alternativ.
Ofta är det pris och tillgänglighet som får bestämma i slutändan.

Jätte snyggt med gömd belysning som skiner på ett träd till exempel, eller en vägg som du säger. Mysigt när det kastar lite skuggor och ger mys-sken.

Lycka till i jakten.

Fråga, vad heter den vita blomman i tredje bilden uppifrån i högerkolumnen?
Jag har en rosa lila i trädgården som var där när vi flyttade in.

Kram,

Annelie

Anonym sa...

Stopp!
Ska kolla om jag har den där boken, har åtminstone några andra i samma "serie" och de var inte mycket att dregla över...

Sk**tsvårt med belysning, blir man bländad härifrån eller därifrån och lilla mörkrädda jag vill ju kunna lysa även rakt ut i mörkret när sensorn känner nåt. Hmmm. Det är definitivt bländningsvarning på den riktningen. Skulle ju inte uppskatta om grannarna gjorde så mot mig.

För övrigt läser jag din blogg varje dag och bara njuuuuter.

/Anita :)

Annelie sa...

Så spännande!

Jag skickade ett mail till ditt hotmail.

Kram

Lotta sa...

Det är första gången jag kommenterar här så: Hej, jag heter Lotta. ;o)

Jag har den boken. Jag har inte läst den måste jag erkänna men efter en snabb titt i innehållsförteckningen så ser jag att det bara är 10(!) av ca 160 sidor som handlar om belysning...

Annika Christensen sa...

Hej Anna!

Det är jag som har tagit bilderna så du kan få stora bilder om du vill. Det är Annas man som säljer dem hon som öppna butik imorgon.
Kolla in min blogg så får du se.

Annars... snart skall jag till Lund igen.

Annika

Skogseva sa...

Har inteläst boken men om det som Lotta säger bara är tio av etthundrasextio sidor som handlar om belysning så finns det säkert bättre böcker.
Längtar själv efter någon form av trädbelysning..
Säger Eva

Anonym sa...

Belysning är nästan ett måste i trädgården, men det gäller att få till det rätt... och det är inte enkelt.

Kram Birgitta

Almbacken sa...

Hej kära du,

det är inte lätt med belysning men visst är det otroligt viktigt. Vi satte belysning i trädäcket som jag inte är nöjd med. Kom hit innan ni sätter er så slipper ni göra samma misstag....

Vi hade en underbar helg i Slovenien. Kommer gärna ner och tar ett dopp och snackar lite:)

Kram, kram
Maria

Susihus sa...

Inte lätt med belysning men oj så kul och så stor förändring man kan göra. Testa med ficklampor i olika vinklar för att få en idé och känsla. Ha en härlig höstkväll
Kram