torsdag 15 september 2011

Mossa i massor....


.......också blev det lite mossa till.......ja man kan ju inte få för mycket av denna vacka och speciellt när det växer runt husknuten så kan man ju testa sig fram lite. Det lär komma några fler alster framöver så jag har inte fått nog än.


I år ska det svarta ormgräset få övervintra i förrådet för mitt gamla som fick bo i växthuset i vintern som gick, klarade sig inte. I år skymtar det inte en enda blomma i mitt ny köpta, synd för nu hade jag fått igång att så själv efter blomningen, ni ser den lilla krukan på bilden, den plantan har jag drivit upp själv och är mäkta stolt....


 
Snart är det nog dags att flytta in mina myrten i växthuset för att sedan få flytta in i sovrummet. Hoppas en snäll övergång in i värmen gör att de klarar sig. Får nog gå in och kolla hos Katarina, hon är super duktig på det här med myrten och en massa annat också för den delen.
I år har pergolan på framsidan äntligen blivit som jag ville ha den, nästan helt överväxt och det känns som en härlig allé med tak över. Jag längtar till den nya pergolna har fått samma tak med vildvinet. I morgon lovar jag ny uppdatering från baksidan......

Ha en härlig dag
Kram Anna


8 kommentarer :

M/S Design sa...

Det är någet visst med att gå under ett tak med växter.
Mariana

Stein sa...

Så lekkert det var å samplante potter av mose, myrt og svarte ormgresset! Jeg har veldig sans for svarte potter og elementer i trädgården! Har du malt pottene selv?
Ha en riktig fin høstdag!

Sandra sa...

Så fint du gör - som alltid! :)
Vet du om den svarta krukfärgen skulle gå at beställa via nätet? har inte hittat den i finland ännu men skulle verkligen vilja ha fleera burkar!

Sandra

AnnaHelena sa...

Härliga, fina bilder och oooohhh - så fint det har blivit med pergolataket! Ja, det blir helt enkelt till att försöka fundera ut på var man möjligtvis skulle kunna klämma in en liten pergola på vår lilla tomt...:-)

Kramar // AH

Laila sa...

Vilken fin pergola! Just så ska det se ut!
Mossarrangemangen är också fina! Gillar det svarta ormgräset men har inget ljust förråd för vinterförvaring av känsliga plantor så jag får hålla mig till rustika övervintrare...
Ha det gott!/Laila

Katarinas trädgård sa...

Tack för komplimangen! Men du är minsann inte dålig själv som frösår ormskägg, mycket imponerande! Jag har mina nergrävda ute och de brukar faktiskt överleva, hoppas det funkar igen, för de snyggingarna kan man ju inte vara utan!
Kram
Katarina

AnnCharlotte sa...

Så fint med mossan. Det är verkligen effektfullt med spegeln. Hade en spegel ute,men den gick i kras och sen har det inte blivit nån ersättning för den...till våren kanske...
Ha det bra :)

Anonym sa...

Mossa är underbart, skall plocka lite i helgen... Vackra arrangemang, tänk att en kruka med bara mossa kan bli så fin.

Kram Birgitta