fredag 16 september 2011

Lite spa bilder....Idag blir det äntligen lite bilder från vårt bygge och spa badet. Premiärdoppet är taget i veckan och det kan jag säga att mot onda ryggar är det perfekt. Planket utåt kommunens allmäning är klart och som ni kan se är det plantera små plantor vildvin som jag hoppa ska klä in planket sååå snyggt. Hoppas dom växer fort för jag gillar inte att det ser så tomt ut och det blir så mycket plank och tyvärr inbjuder det till klotter och då vet jag inte vad jag gör.

Trädäcket här under pergolan kommer att färdigställas i helgen har maken sagt. Sen ska han ge sig på och sätta plankor på plankets insida så vi kan få upp belysningen. Plankorna som ligger framför badet är bara provisoriskt och ligger på pallar. Vi har bestämt att sluta här sen och fortsätta till våren om det händelsevis inte blir en underbar höst. Men för att kunna bada under kommande säsong och inte dra i smuts så blev det en bra provisorisk lösning. Tyvärr har allt tagit mycket längre tid än vi räknat med men lite kan vi nog skylla på det dåliga vädret.Jag har planerat en skön uteplats här under pergolan som vi kommer lägga ett plexiglas på men även ett armeringsnät ska placeras under så det blir ett grönt härligt tak. Dörren kommer ut från köket så det blir perfekt nära till nya uteplatsen som bjuder på härlig morgon sol. Sist kommer det en bild på ute duschen som bara är påbörjad....här ska så klart också byggas trädäck och planket ska sågas ner i rätt höjd men maken har förklarat att så här bygger man plank, inga jämna plankor från börja utan när alla är på plats så sågar man en jämn linje. Den provisoriska skärmen i vide är placerad där pga attvår häck mot cykelstigen fortfarande inte kommit upp i rätt höjd och man ser rakt in till vårt bad, så lite enkel tillfällig lösning på detta.Vy från cykelstigen och här kan ni se hur ojämn vår tråkiga häck är som inte vill komma igång här. Tyvärr är det nog så att träden tar vad de behöver för häcken är dubbelt så hög på andra ställen.Ha en bra dag
Kram Anna

PS. Fick frågor i förra inlägget om den svarta färgen jag anv, den är inköpt på Löddeköpinge plantskola. Om ni vill ha hjälp att ordna det så kan jag kanske skicka över om ni själv betalar porto och produkt såklart, men får se hur många det blir då, i så fall skicka ett mail så tar vi det den vägen.5 kommentarer :

Anna Vattenkanna sa...

Så skönt att höra att ni kommit så långt med er spaavdelninge trots vädret som fördröjt hela bygget.

Det kommer att bli så bra Anna!

Kram Anna Vattenkanna

blomkronan sa...

Jag tycker ni har varit så duktiga och kommit långt i erat bygge. Det är ju inte bara vädret som kommer emellan då man håller på med projekt... vardagen och jobb vill ju ha sin bit av kakan oxå!
Härligt att badet ändå är klart nu kan ni ju njuta hela vintern.
Här höststädas det i växthuset, inte kul! just för att det betyder att säsongen snart är slut =(.
ha en bra helg Kramis Mari

Nattmia sa...

Det där ser ju inte fel ut, ett dopp där hade jag inte sagt nej till..
Kommer att bli kanonsnyggt när det är klart och så snyggt det kommer att bli med vildvin som täcker planket så småningom =)

Kram Mia

Anonym sa...

Härligt att ni premiärbadat! Och det kommer att bli helt underbart när det blir klart, tänk att kliva rakt ut där från köket. Härligt, så duktiga ni är! Kram Hanna

AnnaHelena sa...

Är imponerad av eran speed! Här går det undan, minsann! Planket kommer att bli jättefint när vildvinet klänger på det!

Kram // AH