måndag 28 november 2011

Inspiration...

I går blev det bakat både lussebullar, pepparkakor och en sorts julgodis. Men det var nästan att det inte blev några lussebullar då strömmen ständigt gick i hela huset och byn för den delen blev helt mörkt. Tänk så tyst och lugnt det kan bli.........men till slut blev dom klara och det fikades och gottades. Tyvärr åkte dom in i frysen innan några bilder blev tagna så det får bli när dom kommer fram till nästa fika. Det blev tre sorters lusse bullar en med smör, saffran, vitchoklad och mandelmassa i, en med smör, saffran och massa russin och slutligen en som blev som släta bullar med smör,saffran i mitten.......ja bilder kommer.
Skurna pepparkakor med mandel är andra gången på 3 veckor och dom går åt som smör här hemma.Det låter som vi har smör till allt men i bak är det ett måste med riktigt smör....
 
Eftersom vi snabbt beslutade oss för att varken åka till Lund för julskyltning eller till det stora varuhuset på I för att proviantera ljus, blev det en kortare tripp till Flyinge plantskola för lite blomster inköp....och det blev det.  Jag kom hem med en massa roliga saker och bilder kommer under veckan. Dagens bilder tog jag i Flyinge för lite inspiration. I morgon blir det tävling så glöm inte att titta in.......





Ha en härlig start på veckan
Kram Anna




13 kommentarer :

Helens trädgård sa...

Det är inspirerande att titta in i blomsterbutiker och handelsträdgårdar nu. Man kan ta med sig många fina ideér att pyssla med hemma sedan.

Lussebullar är mums :=)

Ha en härlig start du med på den nya veckan!

Berit sa...

Jag hoppas att dina skador av stormen bara var att bli strömlös.
Att gå runt på plantskolor och blomaffärer ger en hel massa nya ideér på pyssel men kan göra själv, men oftast så faller man för nått också som måste få följa med hem:)
ha en underbar dag!!

Snäckskalsdalen. sa...

Oj, vad du är duktig på att baka! Och så klart måste det vara smör i baket, fast ibland när jag får fettmani så tar jag hälften smör och hälften margarin, om det nu skulle förbättra fettintaget.....men kanske det animaliska i alla fall.
Vilka inspirerande bilder!
Agneta kram

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

HEj Anna!

Va vackra bilder du tar och fixar till för oss! Jag älskar när de är sådär lite suddiga och rispsiga!

Skönt att det inte vart värre med stormskador, jag har hört om sönderblåsta växthus mm...

Jag suktar lite efter att få göra en resa till NY, London eller Paris snart! Bara att få känna de där annorlunda dofterna och språket!! Du verkar ha haft det härligt!

Ha en fin vecka, kramkram H.

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vad fint det är där på Flyinge. Förstår att det måste ha varit svårt att begränsa sig. Härligt med inspiration!! Ja smör är ett måste i bakning :-)) Håller helt med dig. Här bakades det lussebullar igår. Ska försöka baka lite på kvällarna nu så att man har gofika under hela december. Det är så mysigt!! Vad gott det låter med alla varianterna på lussebullarna. Brukar ibland baka med fyllning av mandelmassa och så, men i år blev det vanliga.

Kram
Charlotte

A House With A View sa...

Det lät supergott med vit choklad i bullarna!!!! Wow vad mycket du hunnit med!!! Lika bra att frysa in bullarna annars tar de ju slut illa kvickt, hihi!! Sååå vackert på flyinge, det vore ett ställe att besöka!!!! Vilken inspiration!

Stööööörsta måndagskramizen aka

AnnCharlotte sa...

Flyinge plantskola är en favorit som jag åker till om jag ska handla mycket....eller träd.
Ha det bra :)

Vitt hus med svarta knutar sa...

Tack för så många inspirerande bilder=) och tack för din hälsning hos mig! Härliga bilder från NY också, det är en stad jag någon gång skulle vilja besöka.

Hoppas att du haft en bra början på veckan!
Kram,
Regina

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Verkligen härligt inspirerande bilder! Älskar att gå i välsorterade blomsterbutiker!
Kramar!

Unknown sa...

Härligt fina bilder :)
gillar verkligen att gå i blombutiker såhär års. Vilken inspiration de bjuder på :)

Kram Maria

Anonym sa...

Det var alldeles för länge sen jag var i Flyinge, det måste det bli ändring på snart. Så mycket fint! Kram Hanna

Helena sa...

Det var då tur att jag kikade in till dig så jag fick se lite snö ;)
Fina grejer de har på Flyinge blir kul att få se dina fynd.Tänkte just på din tävling får titta in imorn igen!
KRAM från mig!

Lotta sa...

Vilken härlig inspiration. En tur till Flyinge får det bli märker jag! Skönt att det inte blev mer stormskador hos er.
Kram