torsdag 17 maj 2012

Hosta funkia häck....




Oj, vilken respons jag fick av er när jag visade min nya hosta/funkia häck......det är helt otroligt.
Stort tack till er alla.

Nu får jag ju visa den andra också fast den gjorde jag förra sommaren. Bakom mitt växthus har jag en vad jag kallar "skräp" hörna för där har det inte hänt så mycket mer än att jag lägger massa som inte bör vara där. I sommar har jag lovat mig själv att det jag påbörjade här förra sommaren ska bli klart i år. Jag började med att göra en hosta rabatt sen stannade det upp men tanken är att göra odlingsbäddar för kryddor och gott. Bland annat finns det en jätte ide gran som jag skulle vilja form klippa men vet inte var jag ska börja. Någon som vet hur man börjar /tänker när man sätter i saxen?







Ha en underbar dag hoppas du är ledig och har det gott
Kram Anna





5 kommentarer :

Suz sa...

Funkior är så fina! De täcker upp en hel massa yta och med sin grönska ser det så frodigt ut. Och tacksamma är de att dela också, så det bara blir mer och mer:)

Jättefint ni har i trädgården:)Så kul att se bilder från olika håll.

Ha en fin långhelg!
Kram Suz

Susihus sa...

Vilka härliga funkior, roligt att använda dem som häck. Blev lite sugen där så tusen tack för tipset. Hoppas nu att det kan bli lite värme för idag är det iskallt här...
Må gott
kram

Marina sa...

Det är så kul att se lite helhetsbilder då och då. Man får en annan inblick då. Jag är själv jättedålig på att visa helhetsbilder.

Fint hos dig!
Kram

Anna Vattenkanna sa...

Idegransklippning = kul. Den är nästan den enda barrväxten som kan bryta inne från stammen så var inte rädd när du går lös med saxen. Den bryter! Alltså bara att sätta igång :-D

Kram

Anna Johansson sa...

Jag har länge tänkt göra en funkiahäck på baksidan av huset och när jag såg din kom jag äntligen till skott. Tack!
Jag har stammat upp en två meter hög, två meter bred och en meter djup idegransrektangel nerifrån och nu flyger en två meter bred, 40 centimeter hög, och en meter djup limpa ovanför stammarna. Det blev riktigt bra. Så här ett åt senare ser stammarna ut som lurviga ben.

Hälsningar från en Anna i Stockholm som alltid läser och inspireras av din blogg.