måndag 22 augusti 2011

Salix Nana ett tips.....


Samtliga bilder lånade på nätet.

.....istället för buxbomskloten. Ja just nu är vi många som behöver ersätta våra buxbomsklot till annat och tipsen är bla. idegran, tuja och för min del är inget av dom som låter tilltalande, liguster är en annan men den har jag redan planterat och jag hoppas att dom växer till sig snabbt, men det ser inte helt lovande ut. I förra veckan var jag på Flyinge plantskola och tänkte då köpa spirea plantor att sätta och börja forma till klot, jag köpte två plantor av modell mellan storlek, inte små och inte stora......mellan. Maria med bloggen Almbacken hade två gamla spirea plantor som hon har format till klot och dom är super fina.
Väl hemma när jag gick omkring och skulle besluta mig för var dom skulle planteras så upptäckte jag till min förvåning att det inte var några spirea plantor.....nä i facket stod det även salix Nana plantor och det var just det jag hade burit med hem. Först tänkte jag att dom skulle tillbaka till plantskolan men sen läste jag på etiketten "Gracilt, kompakt rundat växtsätt, höjd ca 1 m, rödbruna tunna grenar" tja det lät ju inte så dumt. Jag har beslutat mig för att ge dom en chans och se om dom tåler min hårda klippning...


När man slår på nätet "Salix purpurea Nana" så hittar man mängder av fina bilder. Tänk vad ett litet misstag kan resultera i?? Tur i oturen kanske?? Det ska bli roligt att se vad det blir av dom och blir det inget så var det ju ingen förmögenhet.

Jag tackar vädrets makter för en underbar helg.....mer av den varan tack. Idag hade vi 25 grader och det har varit underbart skönt. I går var jag och maken och gjorde nya inköp av plantor till baksidan men dom får ni se en annan dag.

Ha en härlig dag
Kram Anna

10 kommentarer :

Malte sa...

Lycka till med dina klot, ska bli skoj och se hur de blir, salix brukar ju gå bra att klippa rejält har jag förstått.

Ha en skön dag!
Jessica

Snäckskalsdalen. sa...

Bra idé! Kommer nog säkert att bli jättefint, men dom tappar väl bladen på vintern, men vad gör det!
Kram

Marie Lithén sa...

verkar lovande, kanske även något för zon 8!

Helena sa...

Det är många som letar ersättningsväxter nu o det blir spännande att få följa hur alla lyckas!
KRAM från mig!

Anna Vattenkanna sa...

Så himla BRA att du fick "fel" växt med dig hem. Ser fram emot att få ta del av dina synpunkter om denna salix. Kan nog bli hur bra som helst och eftersom de har snygga grenar även riktigt fint i avlövat skick. kanske att man måste putsa den oftare för att behålla den tydliga formen? Lycka till med dina klot!

Kram Anna Vattenkanna

Marias Hörna - Njut av livet sa...

Så spännande...Lycka till nu med "felköpet" Önskar dig en go afton Kram Maria

Anonym sa...

Lycka till med dina klot, de blir nog minst lika bra som buxbom...

Kram Birgitta

Kristina Bonander sa...

Salix 'Nana' verkar väldigt bra. Är bara ägare till en liten nysatt men såg den i en hel häck på bilder från en trädgård som Ulf Nordfjell ritat. Gillar buskar som är så att säga "färdiga" från början, eller i alla fall har grunden till en form medfödd.
Hälsningar
Kristina

Almbacken sa...

Fanns det fler????? Såna vill man ju ha!!! Ursnygg!

Kram
Maria

Annelie sa...

Ja se där!
Det hade jag ingen aning om själv.
Tur att internet finns så man googla sånt därt innan man far tillbaks till plantskolan.

Kram