söndag 11 maj 2014

Tänk vilken skillnad....

 
....det kan vara på två två plantor av samma släkte men olika sorter ändå. En hosta har nätt och jämt börjat titta upp medan den andra har kommit upp helt. Jag vet inte hur många hosta jag har men dom är klara favoriter och de finns i så många olika färger, storlekar och former.


 
Allium lökarna har så nätt börjat öppna sig och jag längtar tills de fyller rabatten.  
 
 
Vår lilla "Queen" på tronen....när hon vill ha koll på läget :) 
Idag har jag fått gjort massor, frissan besöket gick hyfsat smärtfritt, det var inte så mycket att diskutera, mitt långa hår skulle helt enkelt av :) så blev det och jag är så nöjd, nästa gång kan det till och med få bli ännu kortare. Tomaterna har fått flytta till stora krukor, 30 häckplantor har blivit klippta och en massa andra plantor har blivit flyttade. I dag blir det till att besöka plantskolan för komplettering av div plantor.
 
Ha en underbar söndag alla fina
Kram Anna
 
 
 


10 kommentarer :

Jenny sa...

Hostor är jättefina, och vad kul att det finns så många olika. Jag har dålig koll på vilka sorter jag har, är en som sån som bara kastar namnlapparna. Ser att allium är på gång hos dig, de är verkligen fina, mina har lite längre kvar.

/Jenny

Ninnis sa...

Visst är det ju charmen med hostan..dess olika stadier storlekar och oändliga kombinationer i den gröna skalan....bara älskar dom.

Hoppas på bild på dig och din nya frisyr...=)

Kram Ninni

Ellinor Häggström sa...

Hostor är den ultimata växten. Det finns en hosta för alla lägen i trädgården. Bladen täcker effektivt öppen jord och de olika färgerna går att använda tillsammans med en uppsjö olika växter. Hostor är definitivt en av mina favoriter.
Ha en riktigt härlig dag och fortsatt lycka till med dina projekt!

Marina sa...

Härligt att hinna mycket!
Idag tänker jag mig hinna en hel del (så då ska jag kanske inte sitta här???).
Fina Zelda!

Kram

Anne-Lie sa...

Hostor är bra växter. Och så roligt att de finns i massor av olika varianter. Ibland kan jag tänka att det hade varit roligt att komma ihåg de olika namnen.

Eva Lundberg sa...

Hostor finns bland mina absoluta favoriter i trädgården! Så dekorativa och lättskötta. Riktigt bra marktäckare är de också.
Visst är det skönt med såna där dagar när allt flyter på och man får massor gjort. Låter som en riktigt bra dag!
Önskar dig en skön söndag!
Kram Eva, Tinibelli

Sabelhagens Olivlund sa...

Så fin hon är där hon sitter! Klart hon ska ha koll på läget.
Stor skillnad på hostorna, samma hos mig, det är ändå bra så man ha ngt att vänta på:). jag skulle vilja ha en mörkgrön med vit kant till min lite skuggiga uteplats.
Kram Maria

Carina sa...

Hej!
Fick tips om din blogg via "vardag i mitt liv"...så kul att få nya inspirationskällor. Håller med dig om hostorna, jag gillar också dem, men tycker allt de är lite tröga i starten, trots flera olika sorter....nu bor jag ju betydligt högre upp än vad du gör, men den hostan som kommit så långt hos dig, den skulle jag allt vilja ha....
/Carina

Anonym sa...

Naturen är fantastik, går sin egen väg, även om vi ibland försöker styra upp den. Gillar allium, här har de kommit ut riktigt.

Rost och rädisor sa...

Så flitig du varit och så härligt det låter med en alliumrabatt. Trevliga lökar och det finns juså många sorter att välja bland.
Anette