fredag 26 augusti 2011

Sakta men säkert..........går det framåt. Men det känns lite rörigt just nu. Vårt så kallade sommar projekt har tagit mycket längre tid än som var planerat och tyvärr måste vi skylla mycket på vädret. Inte för att det gör någon "big deal" men jag tycker lite synd om maken som kämpar. Tyvärr är det inte så mycket jag kan göra mer än att hålla plankor när han sågar, försöker serva med annat som att fixa fika och dricka, hämta verktyg han behöver osv..... Trä däcket är påbörjat och jag kan så nätt se mina tankar börjar ta form.
Den svarta pergolan har jag visat innan, den gjorde maken förra sommaren och i våras planterade jag engelmansvin och klättervildv som sakta börjar ta sig. Jag har blivit stor frälst i denna växt och dess underbara färgprakt. Jag längtar tills den har täckt taket på pergolan och det hänger ner i massor...
Nu kan ni skymta planket som har ramat in hörna och denna delen på trädgården har fått ett eget rum, dock ett rörigt.


Svarta tramp stenar från Hasselfors garden. dom svarta pinnarna är vanliga såna man köper för att kunna sätta upp nät staket och sen har jag målat dom svarta i flera omgångar. Tanken är att murgrönan ska börja vandra upp så sakta..


Solhattarna är på väg att blomma över och jag måste säga att jag känner mig lite snuvad på dom då eftersom regnet har gjort sitt.....och dom har blommat över så fort. Flera har även möglat mitt i blomningen.

Ha en härlig dag
Kram Anna

10 kommentarer :

Anna H sa...

Ser ju superfint ut!

Kristina Bonander sa...

Synd på solhattarna. Det är verkligen snygga annars mot det gula teglet.
Hälsningar
Kristina

House number 15 sa...

Oj så fint!
Ser verkligen mysigt ut i pergolan.

Ha en fin fredag!
Kram C

Mycket annat & lite betong sa...

Det ser så ombonat och mysigt ut med planket. Längtar efter fortsättningen med däcket. Det är väl ofta så att allt tar längre tid än man tror. I alla fall hos oss!

Ha en varm och skön helg!
Agneta

Berit sa...

förstår inte varför varje projekt man gör tar mycket längre tid än man tänkt, det som var så fort gjort i tanken:)
Snyggt med de svarta stolparna mot gruset och trampstenen!!
Ha det gott!!

Marie sa...

Snyggt, snyggt, snyggt.

Det verkar för övrigt vara en generalregel att alla byggprojekt tar MINST dubbelt så lång tid och blir MINST tre gånger så dyra som man tänkt... :)

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken lummig hörna, det set väldigt frodigt och fint ut. Är det ett hav av jordgubbar jag ser också, eller....
Agneta kram

Malte sa...

Jag tycker det ser supermysigt ut!
/Jessica

AnnaHelena sa...

Det ser jättefint ut med planket där! Vilken otrolig rumskänsla det blir med ett plank! Vi hade planer på ett plank här i våras också, men precis som du skriver så tar ju alla projekt såååå mycket längre tid än man beräknat, så vi hann aldrig dit. Men nästa år så! Jättefina bilder idag!

Kram // AH

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

WOW så fint det blir med planket!!! Det gör så mycket att få den där rumskänslan. Allt är så stilfullt planterat och snyggt är det med det svarta till också. Tack för härlig inspiration!!!

Kram
Charlotte