lördag 21 juli 2012

Det var en gång....


 Sommaren 2005

....en tjej som hade en massa idéer och drömmar om hur hennes trädgård skulle se ut. Helst skulle att ske över natten och vips så var det klart. Men som vi alla vet som håller på med trädgård så tar det lång tid innan man får se resultatet. Så här efter kan jag bara konstatera att det inte har blivit helt som jag tänkt och jag säger bara, tur är det. Tyvärr har vi inte tagit några bilder på hur vår trädgård såg ut från början men det var så här det startade när vi hade rensat undan alla tujor och en massa annat tråkigt som jag inte vet vad det har för namn. Häcken är ny satt och trädgården känns väldigt tråkig..

Men oj som det ser ut, med facit hade jag inte gjort som jag gjorde men idag ser det bättre ut än här.....

Sommaren 2007

Några år senare har det börjat växa till sig något lite....


Men oj vilken tid det tar. Elefanträset har rätt så bra växt kraft och i detta läget var det väldigt tacksammt.

Sommaren 2012Nu har det mesta har tagit sig bra och stenlandskapet som har fått vara en grund i mitt trädgårdsbyggande har börjat ta form. Växterna har hela tiden blivit felr och fler och jag börjar så nätt att få den där mysiga känslan som jag vill ha.
Att i lugn och ro få gå en mysig morgon promenad i trädgården är det inte mycket som slår......en lugn och stilla känsla i kroppen som dröjer sig kvar i minnet. Dofter som sprider sig och man drar några djupa andetag som berättar att den här känslan vill jag ha kvar.


Nu äntligen är det semester
Kram på er alla goa
/Anna14 kommentarer :

Anonym sa...

Så kul att se före och efter-bilder. Och så fint du skriver om din trädgård! Det är synd att man inte fotar mer, jag brukar ofta glömma det, för man glömmer fort. Vi har haft liknande förutsättningar i våra trädgårdar du och jag, med en massa thujor att tampas emot. Du ligger några år före mig och det är härligt att se hur lummigt och skönt det är. Heos mig känns det som kalhygge bitvis just nu, men det tar sig nog! :) Ha en underbar semester! Kram!!!

Snäckskalsdalen. sa...

Fantastiskt! Jag tycker dock att man ser på dom första bilderna att här finns en tanke och nu ser man att det blev väääldigt fint och bra!
Agneta kram

Ranunkel i rabatten sa...

Vilket jobb! Och så otroligt stilrent och fint.

Marina sa...

Det tar ju tid detta med trädgård. Ibland tycker man att det händer ju ingenting men så tittar man tillbaka på bilder och inser att det har hänt mycket.
Jag tycker det är en enorm skillnad hos dig och det har växt till sig fint.

Kram

Ninnis sa...

Såå roligt att få följa med på din resa med DIN trädgård...det tackar jag för.
Den är helt bedårande...=)

Kram Ninni

Fröken Grön sa...

Fantastiskt kul att få se bilder på hur allt har växt fram! Nog är man otålig ibland och vill att allt ska bli klart över en natt, men den som väntar på något gott...

Ha en skön helg!
/Anna-Karin

AnnaHelena sa...

Oj, vad det har lummat till sig i din trädgård under de här åren! Man kan ju nästan inte tro att det är samma trädgård! Det har blivit SÅ fint!

Ganska ofta tycker jag att man ser trädgårdar som aldrig utvecklas mer än på dina översta bilder. Utan alla lummiga växter så är det lätt att det ser ut som VÄLDIGT mycket sten och sen inte mycket mer. Som i en Fliesby-broschyr ungefär...:)

Du däremot,har verkligen lyckats att få den där lummiga känslan tillsammans med all sten. Jättejättefint! Och så kul att få se före och efter-bilder!

Kram // AH

Louise sa...

Vad roligt att få följa med på förändringen! Älskar den typen av bilder. Superfint hos dig!

kram louise

Katarinas trädgård sa...

Oj vad tomt det såg ut från början! Men ändå snyggt! Tänk att du hade klart för dig redan från början hur du ville ha det, det hade inte jag. Och det har jag nog inte fortfarande...
Ha en bra semester, hoppas vi ses!
Kram
Katarina

Trädgården på Höjden... sa...

Så himla kul att se hur din tanke kom till liv och växte till sig. beundrar de som har en plan i huvudet om hur de vill ha det i sin trädgård. jag famlar fortfarande och provar och småduttar hit och dit.
Kram Åsa

Livet på solsidan sa...

Som alltid med trädgård. Ting tar tid! Men så fint det blir. Tycker du lyckats fantastiskt bra. Önskar att jag var lika "strukturerad" i mitt tänk. Här blir det ganska mycket: det blir som det blir lixom...

Önskar dig en härlig semester!
Kram Tamara

Anonym sa...

bra bild !
hope not too bad season for that ! so for me i use www.sunpreview.com for seasons and 365 days forecast... and i improvise

Limetwig sa...

Fint det blev till slut. Måste va kul att se att det blir som man velat från början! Och va kul med bloggträff och kolla in deras trädgårdar, inspirationsrikt kan jag förstå!
Ha det bäst!

Le petit jardin sa...

trillade in hos dig och hittade en fin sida...och vilket fint arbete du/ni har gjort :)
det är så kul med före - efter bilder och att kunna se hur arbetet har fortskridit...och resultatet blir ju inte alltid som man tänkt sig. tror ändå det är allt från planering till slutresultat, med ändringarna under arbetets gång, som gör det så roligt ...Lycka till med kommande prjekt

Kram Kajsa