tisdag 26 februari 2013

Per Morberg...

....har en och jag skulle vilja ha en. Den häftiga och gigantiska muurikka stekhällen. Den finns i flera olika storlekar och jag skulle vilja ha en i modell mindre (58 cm) till mitt planerade utekök.


Till oss som älskar att grilla tror jag den hade varit perfekt. Är det någon som har erfarenhet av en stekhäll att ha ute?


Ha en härlig dag
Kram Anna

6 kommentarer :

Stein sa...

Hei Anna.
Så morsomt å se Per Morberg igjen!
Han var en skuespiller og veldig hyggelig mann som spilte i en forestilling min samboer regisserte i Stockholm for mange år siden. (Sound of Music med Carola og Tommy Körberg). Både han og hans fru var skikkelig hyggelige mennesker! :-D Jeg visste ikke at han er kokk nå?

Når det gjelder stekhåll, så har jeg en tilsvarende i Spania. Min er jo egentlig laget for paella og har en stekepanne med kanter, men det finnes også en stekeplate som du viser. Jeg er veldig fornøyd med den, men det eneste minuset jeg opplever er at bena er ustø. Jeg kuttet til slutt ned bena til 10 cm lengde og har den stående på benkeplaten når jeg har behov for den. Men det finnes sikkert modeller som er mye mer stabile enn min! :-)
Lykke til med prosjektet! Grilling og utekjøkken høres jo fantastisk ut! :-D

Mange hilsen Stein

Snäckskalsdalen. sa...

Nej, ingen erfarenhet alls, men jag läste på någon blogg om en bloggerska som har en Muurikka, men vilken blogg var det nu. Det är ju ingen idé att skriva som jag gjorde nu, när jag inte minns......kramar

Ulrika sa...

Vad vårig och fin bloggen har blivit!
En Muurikka vore inte dumt alls. Verkar supermysigt att kunna laga mycket mat ute - inte bara den berömda grillade...
Ulrika

Marina sa...

Vi har en Muurikka och den är vi SÅ glada för. Används mycket i uteköket.
Stekte tom pannkakor på den i somras. Gott!

Kram

A House With A View sa...

Det ser verkligen jättemysigt ut!!! En Muurikka skulle passa perfekt hos mig nere vid stranden, sååå mysigt!!!

Kraaam aka

Fråga Ugglan | Klok som en coffeetablebok sa...

Vi har kört med muurikka sen jag var liten, men aldrig haft någon sådan där fancy ställning till. Den har oftast fått hänga med på utflykter med skotern på våren, eller med båten på sommaren. Perfekt! Vill man kånka runt den (då vill man kanske inte ha den allra största modellen) så kan jag tipsa om att skaffa ett fodral/väska i ett värmetåligt material. Guld värt!