fredag 13 september 2013

Äntligen....

 
....fick jag ner den tråkiga klematisen som helt hade tagit över vid vår entré. Här kan ni se hur det såg ut innan. Den hade stått där i många år och det tar man inte miste på när man ser hur tjock stammarna är, det enda som är kvar nu är att gräva upp det som återstår. Sen ska jag bara flytta nätet lite så jag kan fästa det på pergolan istället för på stupröret som jag redan har förstört. 
 
Jag vill gärna ha kvar min lilla vägg, det känns mer ombonat och snyggt tycker jag när det delar av. Nu är bara frågan vad jag ska sätta för ny växt. Jag funderar på enkel murgröna men det hade varit väldigt snyggt med en pipranka. under sommaren planterade jag blåregn i pergolan så det ska helst var något som passat tillsammans. Det är södersida och blir rätt så varmt på sommaren, har ni något tips på vad jag ska sätta?  


 
 
Idag arbetar jag bara halv dag och jag hoppas det fina vädret fortsätter så jag kan fortsätta med mina bestyr i trädgården. Dom nya plantorna ska i marken, det ska flyttas på några och kanske några som ska bort helt.
 
 
Ha ett härligt fredagsmys
Kram Anna
 
 
 
 
 
 

6 kommentarer :

livetpålandet sa...

Pipranka är vackert men akta dig, när den väl fått fäste blir den lika stor som sin företrädare;) Och tvestjärtar älskar den!En mindre aggressiv klematis eller kameleontbuske kanske? Vid entren vill man ju ha fint även på vintern så själv har jag planterat en viticella som man kan klippa ner på hösten så man slipper se risbusken. Man kan ju oxå använda sommarblommor. Blomman för dagen är ju superfin och växer stark. Då kan man ju också byta om man tröttnar....;)
//Annica

Almbacken sa...

Piprankor blir ju monster när de väl fått fart liksom murgröna. Tror dessutom att det är för soligt för murgrönan där.

Jag såg genast för mig en blåblommande clematis som tar upp det blå från stäppsalvian och lavendeln. Vackert mot det grå också.

Kram!

Disa sa...

Ja, jag måste ju säga att: Nog blev det bättre faktiskt !
Tänkte först när jag läste tidigare bloggen att det var trist.
Men med facit i handen så valde du ju rätt. :)
Mycket snyggare! Och vad du än väljer att sätta dit sedan så blir det nog jättefint också, som allt annat du gör.
Ha en fin dag och kommande helg !

Eva Lundberg sa...

Vilken snygg och enkel spaljé - smart lösning! Och dekorativt med betongen som fot.

Lycka till med trädgårdsbestyren och ha en härlig fredag!

Kram Eva, Tinibelli

Livet på solsidan sa...

Håller med livetpålandet om en mindre aggresiv klematis. Med både murgröna och pipranka är du snart tillbaka i samma läge som med det du precis klippt ner...

En klematis som blommar senare än blåregnet och som tar upp det lila i lavendeln kanske?!

Kram och härlig helg!
Tamara

Ulrika sa...

Som klematisfreak kan jag bara lägga min röst på klematisfreak. Välj en ur beskärningsgrupp 3 som klipps ner varje vår så slipper det bli risiga monster av den.
Lycka till!
Ulrika