söndag 15 september 2013

Det är regn hos mig.... 
...och det är välkomment. Det bästa vore dock om det regnade på natten och var sol på dagarna, fast jag får inte mycket gjort inne då. Listan att göra inne börjar fyllas på och jag välkomnar hösten och längtar tills jag får tid att krypa upp i soffan med någon av böckerna som finns på lager. Tänk att i fredags satt jag här i utemöblerna och njöt av värme och sol i mitten av september. Vi har verkligen fått njuta av vår uteplats denna sommar.
 

 
I går bar det av till Danmark med trädgårdsföreningen och vi hade en fantastiskt trevlig dag, stort tack till er som arrangerade resan.
Vi stannade på Aldershviles plantskola i Bagsvaerd som var helt fantastisk, sen bar det av till Hannas have där vi fick låna hennes trädgård och sitta och äta vår picknick lunch, det kändes nästan som att var  apå skolutflykt igen. Sist men inte minst bara det ab till Overdams gräsplantskola i Hörsholm som var dagens höjdpunkt. Vi fick lyssna på Poul Holm Petersens resa dit han är i dag och jisses vilket kunnande om växter. Jag bar med mig hem många tips som var nya för mig, bla så berättade han att blodgräset klara vår vinter om man planterar det i rabatten men inte om vi har det i kruka. Sen till er som har problem med rådjur, Poul sätter vanlig tvål på en pinne som han sätter i rabatterna och den doften gillar inte rådjuren, så ni som har problem testa detta.
 
 
Samtliga bilder tagna med mobilen så ha överseende..

 
Tvål på en pinne...


Det blev många härliga inköp av både växter och lökar som behöver planteras. Dock inte idag som det ser ut nu men om vi har tur så ska det sluta vid lunchtid så kanske.

Ha en underbar söndag var du än befinner dig
Kram Anna

3 kommentarer :

Snäckskalsdalen. sa...

Utflykt, så kul! Och många vackra gräs, jag gissar att du var i ditt esse.

Ååå, så ser jag, eller tror att jag ser, att ni bor på en höjd, stämmer det? För visst är det andra hus man ser i regnet. Och ja, regnet är välkommet, det kom hit inatt och det är så mysigt, det också.

Och det där med att sätta sig och läsa, ljuvliga tider!

Kramar

Godastunder-tokigaidéer sa...

Jo det stämmer att vi bor på en höjd, vi har en underbar utsikt när det är fint väder.

Kram Anna

Marianne sa...

jag längtar också till Ita...Danmark och är lite avis, tack för besökstipsen.