måndag 9 september 2013

Silverpäron...

 
Jag har länge gått och suktat efter ett silverpäron och igår blev det av. Mamma och jag besökte Lackalänga trädgård och med hem fick det följa på tok för många växter. Sandmalört, kattfot, jättekattfot sen blev det även alunrot och kärleksört som jag tyvärr inte fick med mig namnen på, typisk. Även de små silvergräsen kom utan namn. Hur glömsk får man bli, jag skulle ju fotat skyltarna???


 
Jag gillar kombinationen av alunrot och kärleksört, samma färgskala som ska få stå tillsammans någonstans... Trädet var det enda som kom i på plats igår och dom andra hoppas jag ska få komma ner under veckan. Fast jag ska nog inte säga för mycket då det är en hektisk vecka på schemat både på jobb och hemma med massor inbokat så det återstår att se.
 
Annars...
Undrar jag var helgerna tar vägen, även om jag har hunnit med ovanligt mycket så går dom alldeles för fort.
 
 
Ha det fint alla fina som tittar in
Kram Anna
 
 

8 kommentarer :

Camilla, Galen i grönt sa...

Snyggsnygg alunrot/kärleksört kombo! Jag noterar.
Hoppas att den lilla gula mår bättre.
Ha det gott!

Helens trädgård sa...

Det är så enormt roligt att få 'fynda' en massa nya växter hem till rabatterna.
Du har gjort fina val.
Kan gräset vara Blåsvingel och Kärleksörten Matrona?

Önskar dig en härlig start på veckan!

Janneke sa...

Beautiful to have a Pyrus salicifolia 'Pendula'. Do you know Vita Sackville-West had one hanging over 'the virgin' in her white garden of Sissinghurst castle?

AnnaHelena sa...

Roligt med nya växter! Jag planterade ett silverpäron för ett år sedan, men det har inte tagit fart och börjat växa just något ännu. Fint är det, hur som helst.

Kärleksörten påminner lite om José Aubergine. Jag har en sådan, men rådjuren har ätit upp alla blommorna, så jag kan inte riktigt jämföra med min. Googla på José Aubergine och se om det kan vara den!

Kram // AH

Helens trädgård sa...

Kom också ihåg att Kärleksörten kan vara 'Jose Aubergine'. Den blommar just nu så fint här i rabatten :=)

Jane, Lyckliga Hem-Inspirerar sa...

Älskar att kika in här hos dig! Blir alltid så inspirerad av dina superfina bilder :) Vilka härliga pumpor, är på jakt här uppe i Piteå men tyvärr ej funnit några ännu.
Ha det gott!
Kram Jane

Isas Trädgård sa...

Så snyggt det kommer att bli med de grå tonerna i kattfoten och malörten tillsammans med Silverpäronet ! Har också tänkt att fylla upp med grå toner på marken under mina silverpäron. Skall bli kul att följa ditt träd !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Livet på solsidan sa...

Det var nog bra att jag inte körde ner till Lackalänga. Hade nog blivit en dyr tur ;)
Fina fynd gjorde du iaf! Lycka till med silverpäronet. Jag har två och vill ha fler. Hoppas därför kunna fynda på rean senare i höst.

Kram Tamara