måndag 21 oktober 2013

Nu är det skördat....


 
 
...hade jag vetat att det skulle bli så här mycket hade man kanske kunnat göra lite vin? Nej skämt osido, det har jag nog gjort vad jag ska i mitt liv. Ni vet dom där färdiga paketen somsen skulle stå på en dunk och lukta illa. Urk...ja det var väl i 20-25 års åldern och jag får skylla på maken, puss darling.
Jag brukar lämna dom som är över till fåglarna men det går inte i år. Zelda äter varendast liten druva som faller ner och eftersom det inte är så snällt mot hennes mage så blev det till att rensa bort dom.


 
I går fick jag äntligen planterat mina vita tulpanlökar och i år testar jag på att sätta dom i krukor eftersom jag inte kunde hitta något bra ställe för dom just nu. Hur är det nu ska jag ställa dom i förrådet som är frostfritt eller i växthuset där krukan blir lite skyddad?
 
Ha en härlig start på veckan hälsar jag
Kram Anna
 
 
 
 
 


9 kommentarer :

Annika Christensen sa...

Hej

Nej fy sjutton för det där vinet som man gjorde själv. Men du skulle kunna göra egna russin.
Zelda är ett vackert namn på en fin hund.
Allt gott
Annika

Charlotta Cesar sa...

Hej,
Håller med Annika. Det skulle ju bli fantastiska russin av alla de fina druvorna:) Bättre än vin om någon frågar mig!
Ha det höstgott,
Charlotta

Bjørkvold besøkshage sa...

Tulipanene ville jeg satt frostfritt. For mye vann og is kan gjøre at de råtner. Jeg setter mine i en kjeller med 3-4 grader. Er det litt lys i rommet kan det være litt lurt å legge over noe i første halvdel av vinteren slik at de har det mørkt og ikke spirer for tidlig. Når man ønsker spiring fjernes dekke og så er det passe mengde lys , varme og litt vann som skal til for at man lykkes. Jeg liker at krukkene med tulipaner blomstrer tidligere enn de man har satt ned ute i hagen. Da er det litt ekstra glede og krukkene kan brukes til andre vekster i juni. Lykke til med både druer og løk!

Lotta sa...

Vilken stor och härlig skörd. jag måste bara berätta en sak ifall du inte vet det. Vindruvor kan vara dödligt farliga för hundar, detta är en relativt ny kunskap men du kan hitta mycket info på Agrias hemsida, jag har skrivit om det för 1½ år sen på min blogg då de först trodde att vår hund var förgiftad av just vindruvor, det kunde inte konstateras om det var vindruvor men hon gick tyvärr inte att rädda. Vill inte skrämma dig, bara varna så du kan vara observant. Det är njurarna som slås ut av vissa druvor på vissa hundar.
Ha det så gott.
Lotta

Godastunder-tokigaidéer sa...

Tack Lotta för att du berättar och delar med av din erfarenhet. Jag hade hört något om det men inte förstått att de var så farligt. Fy så tråkigt med din hund, ledsamt att det ska sluta så.

Kram Anna

Karin - Mina Rum sa...

Av med strumporna och börja trampa! Eller fruktsaftcentrifug kanske skulle vara något. Druvsaft är ju gott.

Kram, Karin

Anonym sa...

Mine krukker med tulipaner får først stå ute i regnet og bli gjennombløte. Så setter jeg dem i carporten der de får lys, men så mye blir det jo ikke om vinteren, og de får ikke direkte regn. Jeg dekker dem ikke til. I jan/feb setter jeg dem i mitt uoppvarmede drivhus. Vårlyset varmer ganske godt der inne, og i løpet av noen uker har jeg flotte krukker med tulipaner som kan settes ut.

Lykke til!

Hilsen Hilde

Marina sa...

Krukorna hade jag nog ställt i växthuset. Jag hade krukor ett år som stod för varmt och de växte vid helt fel tid och ruttnade.

Så läskigt med vindruvorna och hundar som Lotta skrev om. Ronja äter ju allt (utom citron, te och kaffe typ). Vindruvorna har hon inte nått i år och vi har inte jättestor skörd heller.

Kramar

Marianne sa...

Vindruvsgelé ska vara en delikatess!
Bara att sila ifrån kärnor och skal.