måndag 13 januari 2014

Nya ytor del 2 av 3

 
...att ta tag i. Det är här i en av skräp hörnorna som vi har prata om att dammen egentligen ska vara. Men nu har jag som sagt börjat fundera om och den största anledningen till det, är att just här är vi nästan aldrig och framsidans sten landskap känns tråkigt och behöver livas upp. Odlingsbäddarna ska nog få vara kvar, finns två stora och möjligen om jag kommer på vad jag ska göra så kan en få lov att försvinna. Någon som har något förslag? Vi har kvälls sol i hörnan vid det stora trädet och där borde man lägga en sittplats av något slag.
 
 
 
Förra sommaren...


 

 I höstas... 
 

 
Jag behöver nog mer inspiration till just denna platsen för att komma igång i tänket. Förslag och tips mottages så gärna.
 
 
Kram kram Anna
Ciao
 
 
 6 kommentarer :

Kerstin sa...

Vilka fina bilder som vanligt. :-) När jag ser din hörna där du säger att du har fin kvällssol, kommer jag spontant att tänka på en utesäng. Tänk så mysigt att ligga där under trädet på kvällarna eller att sitta tillsammans och ha sängen som soffa med en massa kuddar. :-)
Jag är ingen fan av grönsaksodling, så jag brukar så sommarblommar i mina odlingsbäddar. Tycker att det är smidigt och så har man en bra avgränsad plats att ha sånt man vill plocka in i vaser. På andra ställen i trädgården brukar sånt sprida sig ohämmad hos mig. Det går ju att hålla i en viss färg om man gillar det lite mer stilrent som jag antar du gör. Men det kan nog bli snyggt med några fyrkantiga rabatter hos dig med alla slingrande former annars. Vad du än gör, blir det säkert jättesnyggt. :-) Lycka till!
/Kerstin

Anna-Maria sa...

En plats i kvällssol är något som man vill ha, lyckans dig! Lite svårt att se men en stenlagda liten uteplats skulle jag satsa på. Bryta av gruset med sten. Och kanske något som klättrar på staketet om du inte har det? Någon mörkröd viticella klematis kanske? Ellr kameleontbuske?

Unknown sa...

Det är alltid svårt tycker jag att ge råd när man inte har känt in platsen. Men håller med Anna-Maria om att planket nog behöver lite gröna "kläder". Samtidigt vet jag att man behöver en skräphörna - varför inte göra en dygd av nödvändigheten och bygga ut ett tak på plankets högra sida? Med en häck på hitsidan utanför takstolparna. Där bakom under taket kan du förvara både byggmaterial och utegrillen som nu står där utan skydd. Vänstra delen av planket får klätterväxter och bildar bakgrund till exempelvis en stensatt grillplats där i kvällssolen?

Ibland avundas jag dig som har en så samlad och planerbar tomt…
Ha det gott!/Laila

Godastunder-tokigaidéer sa...

Underbart super tack för tips o ideer det gör att man själv börjar tänka på annat sätt.

Kram Anna

Åsa Engzell sa...

Hej Anna!
Bra bilder,tycker att som Almbacken har det med sina vita stolar skulle inte vara fel i kvällsolen. Olika typer av gräs, med fina höstfärger. Ser fram emot bilderna på hur det blir.
Ha det så bra!

I min smak sa...

Din pergola är jättefin med vinet på, du kan verkligen trädgård Anna!
Susanne