tisdag 29 april 2014

Ack så vackra....

 
 
När strutbräken börjar rulla upp ur jorden kan man inte annat än att förundras denna vackra skapelse. Så nätt och graciöst rullar den ut sig och bjuder på sina så vackra blad. Just nu har jag fått flytta nästa alla men dom ser ut att må hur bra som hälst ändå, jag längtar tills jag får ett hav som fyller ut min lilla hörna.
Värsta grov arbetet är gjort i min nya hörna och nu är det lite ny jord som ska läggas på överst och sen är det växter som ska planteras och där kan jag säga att jag inte är helt klar i mina tankar. 30 liguster plantor står och väntar på att bli ner grävda och jag är inte helt överens med mig själv, frågan är nu, hur kommer jag vidare när man har kört fast?? Kanske någon snäll trädgårdsvän som vill komma med tips? Spinn loss :)


 
På sommaren har vi kvällssolen här och jag vill ha någon snygg lite enklare sittplats här under körsbärsträdet. En spegel ska sättas på planket så när man kommer gående under pergolan ska rummet förlängas....hoppas jag. Någon klätterväxt ska planteras mot planket frågan är bara om jag är dum om jag gör det, det finns nämligen två vildvin placerade på andra sidan planket, som är på G och växa till sig. Kan man mixa den med något? Kanske en lite klätterhortensia, som är så vackert? Någon form av vatten ska det också bli :) såklart. 
Bokhäcken är nyplanterad och jag hoppas den ska hjälpa till att bilda två rum här, ett till köksträdgården och ett till en myshörna.

 
Kantstenarna ska bort och kanske kommer det bli någon annan form av nivå skillnad men det är inte helt beslutat än. Den vita vincan ska få fortsätta att bre ut sig och de små buxboms kloten ska få stå kvar där dom står.
För övrigt vill jag ha in massor med lavendel här tillsammans med klot av liguster, något träd och lite annat....
 
 
Ha en härlig dag
Kram Anna
 
 
 


6 kommentarer :

Anna Vattenkanna sa...

Det kommer att bli så fint i din hörna. Kanske en eller annan svartbambu som kvällssolen kan få sila igenom?

Kram

Jenny sa...

Vad duktig du är, själv är jag dålig på att planera sådär, hoppas du får tips av någon annan annars tror jag du löser det ändå.

/Jenny

Anna sa...

Vilket arbete, men vad fint det blir också!
Jag har länge varit sugen på olika bräken/ormbunkar och nu blir jag ännu sugnare när jag ser dina små söta knorrar".

Hoppas du får en skön dag.
Kram Anna / Naturlig skönhet

Anonym sa...

Hej Anna! Gör du klot av liguster? Förklara! Kram Carina P Helsingborg

Isas Trädgård sa...

Härliga planer och vilket konstverk strutbräken är när man ser dom så där på dina fina bilder.
Ha det så gott och trevlig helg !
Kram/Isa

Trädgårdstid sa...

Härligt med en "blank canvas" sådär, men jag känner igen mig i veligheten när man väl får chansen att välja. Det ser mysigt ut redan nu, så jag är övertygad om att det blir bra hur du än gör!
Kram
Elin