tisdag 19 augusti 2014

Chutney med chili.....

 
I helgen blev det gjort rabarberchutney för första gången. Jag fick massor av rabarber av min snälla moster och till det min egenodlade chili. det blev super gott och jag säger bara att detta ska göras fler gånger. Jag ha ren rabarber själv men den är inte så stor än, är det någon som vet när det är bäst att flytta den?

 
 
Rabarberchytney med chili
 
1 kg rabarber
4 rödlök
1,5 dl vatten
3 msk ättika 24%
Hacka och blanda allt i en stor kastrull låt putra i 10 min, sen tillsätt..
 
6 cm ingefära som ska rivas på ett rivjärn
2 msk curry
1 hel vitlök inte sån med klyftor utan en hel
10 dl strösocker
 
Blanda i allt i den kokande massan och låte sjuda i ytterligare 30-40 min.
 
 
Smaklig spis!
 
Ha en härlig dag
Kram Anna
 
 
 
 


3 kommentarer :

Rost och rädisor sa...

Vilken spännande kombo! Här har det blivit inlagd småsquash idag, som gurkor ungefär.

Ha det så gott
Anette

Almbacken sa...

Mums!!!

Dina växthusdrömmar.....jag fnissade för mig själv. Har bara väntat på att det skulle komma:), Klart du ska ha ett växthus där. Platsen skriker ju efter det....

Kram, kram
Maria

Emilie J sa...

Hej!

Jag heter Emilie och jag läste din blogg och jag tycker verkligen om dina recept! Jag jobbar för en sajt som heter Hittarecept.se och det vore väldigt roligt om du ville lägga till din blogg hos oss!

www.hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från matbloggare. Vi har redan över 3000 aktiva bloggar och om du väljer att lägga till din blogg hos oss kommer du att dra nytta av den trafik vi kommer att skicka till dig.

Lägg till din widget och hamna på matbloggstoppen!

För att lägga till din blogg klickar du på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Om du har några frågor, maila mig gärna på info@hittarecept.se.

Med vänlig hälsning,
Emilie
Hittarecept.se