torsdag 25 februari 2010

Rosmarin i massor.....

Just nu går jag omkring och drömmer om våren..... känns som den snart står runt husknuten... eller rättare sagt jag hoppas att den gör det, jag går och funderar på vad som ska göras i trädgården, bla ska alla mina nästan 70 lavendel plantor klippas ner och de flesta av grässorterna utom bambun ska klippas. Jag brukar be om hjälp av maken för det blir för mycket för mina händer, sen bara strejkar de i flera veckor....ingen höjdare alltså. Tyvärr är det så varje vår/sommar när jag ligger och tåtar för mycket i trädgården, så lägger mina händer in om strejk.... usch vad man gnäller...men det är tråkigt när man inte kan göra det som man vill.

I dag när jag var ute i ett ärende med jobbet körde jag förbi en liten krydd butik i Borgeby, "Borgeby kryddgård", om du inte varit där och har vägen förbi.....åk dit. Det finns massor av olika krydd kombinationer och varianter man aldrig hört talas om och billigt är det.
Om man ska bort en kväll och ha med något mysigt åk dit...det luktar himmelskt när du kliver över tröskelen och sen vill man inte gå ut, här hade jag kunnat jobba, gud vad härligt.
Rosmarin är makens favorit krydda och denna planta fick han av min mamma igår, snacka om glad han blev, en ny att plantera ut till våren. Vi hade två stora plantor som vi lyckat övervintra ute i två år men jag tror knappas de har klarat sig i år....
Vi var i Italien för några år sedan och hade då hyrt ett hus i Toscana mitt ute på landet med härlig pool, massor av vinodlingar och häckplantor som var av rosmarin.....här gick man och drog händerna och så ljuvligt det doftade.

I morgon är jag ledig och hoppas på fint väder så jag kan fota lite...
Tack för att du tittar in
Kram Anna

5 kommentarer :

Limetwig sa...

Brukar köpa deras kryddor när det är marknader på sommaren, men köper ju aldrig tillräckligt så det hade kanske inte varit fel att sticka dit en dag!
Taskiga händer du har, får bli bättre på att förhandla tror jag minsann :) Jag hoppas också på fin fint väder för jag ska till...!
Ha det bäst! Åse

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vad härligt med kryddor! Älskar oxå rosmarin...passar så bra till så mycket.
Kram/ Anna

Mitt Stugliv sa...

Hej hej Anna!

Ja nu vill vi verkligen ha vår. Jag blir så imponerad av allas gröna fingrar, jag är ingen hajjare på fröer och växter, gillar snittblommor och färdigplanterade kryddväxter.
Duktiga dej.

Ha en fin helg
KramKram
Lotta

Linda i Lönnbacka sa...

Jättefin rosmarinplanta, är ju så kul att få sådant som man kan plantera ut!

Vilka spännande kryddblandningar. Det är kul att testa på nya kryddor, jag gör det alldeles för sällan...

Har en härlig fredag!
Kramar Linda

Emmas utsikt sa...

Härligt. Själv tycker jag om att lukta på rosmarin, men jag gillar den inte så bra i mat. Konstigt. Lavendel är ju min stora doftpassion i trädgården. Det är också Italien för mig. :D