torsdag 18 mars 2010

Vårkänslor........
med pärlhyacinter......härligt.

Torsdag skulle det kunna få vara hela veckan, den bästa dagen och när man har som mest energi, att veta att det bara är fredag kvar innan ledighet, härligt....:)
V var jätte nöjd med sina presenter, det är verkligen inte lätt att handla till en 17 åring som helst bara vill ha en stor platt TV...... men det blev det inte men en del pengar och tillsammans med det han sparat ihop innan så är det inte mycket som saknas så han är överlycklig. Maken och jag tror på att det är bra att barnen själv får spara ihop till dyra saker och få känna hur det är att kunna gå och handla när man sparat ihop så det räcker, lite nyttig att inte bara servera så det blir fel signaler, även om man gärna vill handla hur mycket som helst och inte vill snåla.
Klart att han fick lite annat också, han är glad för kläder så det blev det en del och ett eget Usb minne då han ständigt lånar makens eller mitt, bra att ha ett eget. På lördag är det E som fyller 15 år så det är mer firande på gång....

Ha en bra dag och tack för titten
Kram Anna

14 kommentarer :

Cilla sa...

Visst är det härligt med vårblommor. Synd att de inte klarar sig inne så länge.
Jag tror också på att låta barnen spara ihop till vissa saker själv.

Cilla♥

Mycket annat & lite betong sa...

Vad bra att jag tittade in hos dig just nu!
Jag köpte pärlhyacinter igår och nu letar jag efter en kruka. Jag har provat några olika, men nu ser jag att det ska förstås vara en gammal lerkruka. Kryper in under huset igen till min kruksamling!

Hälsningar Agneta

Maria sa...

Hej,

Fina bilder på fina pärlhyacinter. N är sjuk idag så jag har just kommit hem för att "byta av" maken. For genast ut i trädgården och knipsade och knopsade. Ingen snö på julrosorna längre. Jippi!

Visst är det nyttigt att spara själv, det tror jag stnehårt på.

Kram / Maria

Emmas utsikt sa...

Fina blommor och som den krukoholic jag är blir jag ju lite kär då... ;)

Helt enig i kidsen måste lära sig värdet av saker och inte få allt på silverfat.

Ps
Min lavendel är begravd av en halv meter snö. Snyft...borde träffat en skåning, inte en norrman. hihi

Linda i Lönnbacka sa...

Ljuvliga bilder!!

Kul att din 17-åring fick en fin födelsedag. Klokt av dig att lära dina barn värdet av saker genom att låta dem spara ihop till det de önskar sig...

Man vill ju ge sina barn ALLT men samtidigt inte göra dem bortskämda och det är inte alltid så lätt *ler*

Kram kram

Annas Lycka sa...

Så fint med dessa vårblommor man blir alldeles lycklig.

Skåpet under är ju riktigt fint.....HAr ett furuskåp som jag borde ta tag i o måla om nån dag....När??? Vilket år som helst!!!

Ha det bra! Kram Anna

Nattmia sa...

Det där med att barnen får spara och får se vad allt kostar tror jag med på.. Har sambons dotter här som aldrig fått göra det och tror att det bara är att handla.. Mycket konflikter blir det.. Men nu tror jag hon har börjat fatta..

Ha nu en riktigt bra em/kväll..

Kram Mia

bolin of sweden sa...

Pärlhyacinter och lerkrukor - en fantastisk kombination! Har själv en precis likadan kruka - den står på jobb och det är den nästan för fin för att göra - den åker med hem till helgen! :-)
Kram Helena

Mitt Stugliv sa...

Hejhej Anna!

Mera firande?? Grattis igen. Mmmm vilka fina pärlisar, dom är så underbart ståtliga. Jag tycker att ni gör rätt i att sonen får betala lite själv, det gör att man förstår att man inte kan få allting gratis. Bra.

Ha det fint
KramKram
Lotta

Tigris Predikantan sa...

Skulle köpa pärlhyacinter idag men det bidde begonior i stället: de kostade lika mycket och jag föll för deras rosa färg!
:)

LOTTAS HOME sa...

Hej! Fina pärlor. Kul med många födelsedagar att fira, det blir fullt kalasande på en gång. Vi har alla våra 3 på en och samma vecka i augusti, hi,hi. Ha en bra fredag och en skön helg! Kram

Limetwig sa...

Det där med barn är svårt...och tydligen blir det inte lättare:)Hoppas du får en skön fredag! Åse

Atelje Skärvan sa...

Har tittat in på din fina blogg,ha det så bra.
Kram Agneta

Hanna sa...

Kul med kalas! Vilka fina fat du har gjort ute!
Vår dotter håller också på att spara ihop pengar... hon vill ha en ipod touch. Bra att få spara själv, inse värdet av grejerna.

Fint med pärlhyacinter!
Den ena krukan är en likadan som jag har på köksbordet :)

Trevlig helg till dig!
Kram Hanna