lördag 17 april 2010

Äntligen......

Bild lånad på T K Home

........har vår fritids odlare Stig öppnat sin grönsaksvagn. Tyvärr glömde jag kamera och mobil när vi vär där häromdagen och handlade både ägg och potatis. Det är så himla härligt att kunna handla närodlat direkt från bönderna utan mellanhänder och utan de icke miljö vänliga transporter.
S odlar allt möjligt efter säsong, sparris, hallon, jordgubbar, majs och till halloween har han de stora härliga pumporna. Äggen kommer från en annan bonde och är stora och fina och har nästan alltid 2 ägggulor. Om jag har förstått det rätt så har det med åldern på hönsena att göra om det blir en eller två gulor?? Någon som vet detta inte nödvändigt vetande??


I dag har vi inte alls så roligt väder, typiskt när man är ledig..... men jag har trotsat ändå och tog mig ut i trädgården och det ska bli en runda till. En liten paus just nu för att värma mig en stund och sen ut igen, sen blir det nog att tända en brasa i kaminen.
Kommer säkert att sitta och frysa hela kvällen sen. Typiskt mig.......

En kompis till oss sitter fast i Kina har du också någon du känner som inte kan komma hem eller som inte kan komma iväg så sin resa??

Ha en bra dag och tack för titten
Kram Anna

7 kommentarer :

Cilla sa...

Ja men visst är det något extra med närodlat..
Vad spännande med en ny blogg..
Väntar nyfiket och jag hoppas du har fått till det?!
Härlig helg till dig även om vädret inte är så kul..grr
Kramen Cilla

Hem och Lycka sa...

Vad härligt med närodlat! Visst har det med hönsens ålder, de är unga om de värper två gulor. Står mer här http://www.adelsoagg.se/agg.htm

kram Mia

Nattmia sa...

Att kunna handla närodlat är ett privilegie.. Vi har en gård här i närheten som säljer frukt och grönt efter säsong och ägg..

Min svåger sitter fast i Thailand, skulle åkt i förgår..

Kram Mia

Strandkullen sa...

Min svägerska skulle komma hem i torsdags från USA. Jag har inte hört hur dett gått ännu. Ska ringa bror i kväll och kolla läget! Jag gillar oxå när det är närproducerat. På någotvis smakar det bättre*ler. Särskilt ekologiskt, sen är det nog mest en mental grej som avgör smaken...här är med råkallt idag och jag ska faktiskt tina upp mig själv i badkaret en stund. Ha en trevlig lördagskväll. MVH semlan

Limetwig sa...

När man vet var det odlats brukar det smaka lite bättre och det är kul att stötta de lokala handlarna tycker jag!
Ha de gött i soffan i kväll! Åse

Skoogstrollet sa...

Hej! Jag känner igen ditt problem för när jag skaffade mig fler så påverkades "om mig"-rutan utan att jag ville det i de andra också, men annars tror jag inte de har påverkat varandra. Visserligen kör jag med samma mall och liknande färger så det är kanske därför det inte märks. Fast jag märker ju att vissa saker, som markering av lästa bloggar i länklistan fungerar bättre i en av dem ...

bolin of sweden sa...

Känns skönt att man inte är ute och reser och sitter strandad någonstans! Vi kom hem från Barcelona precis innan kaoset bröt ut!
Det låter härligt nyttigt, gott, lyxigt med närodlat - skall ge mig ut på jakt nästa helg och se om jag kan hitta en bra odlare i närheten av där jag bor! Hoppas du haft en bra helg! Kram Helena