söndag 18 april 2010

Vi ger inte upp...
...........mot de jäkla duvorna, ursäkta språket. Som jag har berättat innan så har vi duvor som kommer varje år och vill bygga i en gigantisk stor "tuja modell" som vi har i vår trädgård. När vi flyttade in för 7 år sedan beslutade vi oss för att behålla denna stora "tuja"då det bara fanns en och det var skönt att ha kvar något som var högt när allt annat skövlades med marken.....
Duvorna brukar ge upp efter en vecka men nu har vi säkert hållt på i 3 veckor och vi har jagat och rivit ner.....så nu börjar man bli trött på det, men ge oss det ska vi inte :)

I dag har vi haft strålande sol till och från och jag har varit i trädgården hela dagen, ljuvligt....
Det har planterats nya växter och jag har fortsatt att flytta på några.

Innan plantering...


och efter plantering av den svart stamade bambun. Tyvärr ser den inte allt för pigg ut efter denna vinter, men det är liv i den i alla fall. I krukan har jag planterat en stor hosta och det kommer bli fler krukor speciellt med hosta av olika sorter. Tycker bladen är så vackra och det är super fint att ha i krukor att fylla ut med i trädgården.
Gud vad denna lediga helg bara har försvunnit, var tar tiden vägen, jag har massor kvar som jag ville fixa i trädgårde........

I dag har jag varit inne hos vår granne som jag ska hjälpa att rita upp ett förslag till deras trädgård, det ska bli spännande, har bara gjort en trädgård innan och så min egen så klart. Som aldrig bli klar.....men det är väl inte meningen heller? Jag har fått fler förfrågningar att rita trädgårdar så jag får väl se om det fungerar???

Nu sitter jag här och är helt öm i kroppen efter allt slit.

Ha en skön kväll
Kram Anna


6 kommentarer :

Limetwig sa...

Visst har vädret varit underbart idag! Vi har också varit ute hela dagen...
Funderade också på hoster i krukor, som man kan flytta runt på när man nu känner för det :)
Va kul att du ska hjälpa grannen med deras trädgård, all erfarenhet är ju bra, det är kanske nästa steg i karriären! Det finns bra utbildningar på folkhögskolorna här omkring :) Ha det bäst! Åse

Nattmia sa...

Hoppas duvorna ger sig snart.. Måsarna kommer snart hemma och de anfaller ju när de har ungar, förra året var det två veckor vi knappt kunde visa oss ute..

Kul att få ett sådant uppdrag av grannen, det kommer du att klara galant..

Kram Mia

Cilla sa...

Ja dom jäkla duvorna..Grr här skiter dom hej villt!! Jag blir tokig på dom...
Vad roligt att du fått förfrågan om jag hjälpa till med trädgårdar!!
Du skall sträcka på dig och vara sååå stolt!!!
Ha det bäst rara!!
Kram Cilla

Strandkullen sa...

hos oss är det fiskmåsar och kanadagäss och skator som är besvärliga*ler.ha det gott! mvh semlan

Almbacken sa...

Hej,

det blev jättesnyggt med bambun där! Jag tycker att "bambusar" är lite svåra att ha i kruka. Kanske är det jag som gör fel men dom trivs inte riktigt.

Hostor är också min nya melodi. Började förra året med att flytta en jättestor från rabatten till en stor kruka. Super!

kram / maria

Hanna sa...

Vad bra det blev med bambun!
Snygga bilder från trädgården! Hoppas ni blir fri flygfäna snart!

Jag har också hjälpt till med en trädgård, förutom min egen... men har svårt att tro på mig själv... just för att min egen är ju inte ens klar :)

Ha d gott!
Kram Hanna