söndag 2 maj 2010

Äntligen dags........


Vilken härlig helg två lediga dagar med maken och barnen. I vanliga fall jobbar min man varje lördag och då har vi bara söndagen tillsammans att göra alla måsten och att ha roligt tillsammans.
I går for maken jag runt på en massa olika ärende och fick en massa ordnat, skönt när det är klart.
Han blev så glad när han fick köpa lite nya saker till Weber grillen, tyvärr inget jag förstår men han är nöjd....

I dag har vi hjälpt till på scouternas loppis och så klart kom jag hem med lite saker. Silver faten använder jag till mina krukor både ute och inne. Ibland får de assistera ljusfat och lite annat.
Bordet kunde jag bara inte låta bli för 50 kr blev det mitt och tanken var det det ska bli vit målat och stå i mitt växthus, men det återstår att se. Ljusstakarna är i tenn och från Ljung i lund, ett riktigt fynd även de för 50 kr, i butik kostar de i par inte under 1000 kr så det var ett riktigt fynd.
Så klart blev det även några böcker, vilket det alltid blir.... Äntligen har mina första sparrisar börjat titta upp, 5 st har jag räknat till idag.....äntligen. Tyvärr är inte min kamera den bästa, ingen höjdare på att ta närbilder, skärpan blir inget bra.......ny kamera på gång. Maken håller på och jämför modeller, objektiv och vilket märke det ska bli. Dock lutar det år en Canon eftersom vi har en del fina objektiv som vi skulle kunna anv...
Här i dessa tre odlingspallar har jag 5 sparris plantor i varje, ska vara lagom till en familj på fyra. Men efter midsommar sa det byggas trädäck här och sparris plantorna kommer att åka, ska se om det går att flytta dom men annars så åker de tyvärr....det har tagit många år av väntan innan man får skörda sparrisen, fyra lång år....Ha en trevlig dag och tack för att du tittar in

Kram Anna


Om du är trädgårds intresserad eller känner någon som är, tipsa gärna om en ny samlingsblogg.

3 kommentarer :

Almbacken sa...

Hej Anna,

Fina fynd!! Dom där ljusstakarna hade jag ite sagt nej till....

Min kära dotter var också och fyndade på loppisen.....kom hem med en hel kasse full med, enlig henne, fantastiska saker som hon fått nästan gratis.....jo tack, och det berodde så klart på att ingen ville ha grejorna.....Jag fick lite panik och andnöd..jag försöker ju rensa...men ville inte göra henne ledsen....Ja, du förstår..

Kram / Maria

Strandkullen sa...

Det är alltid en härlig känsla när man får fynda och man känner sig nöjd med dagen...ha det gott! Kramis semlan

Nattmia sa...

Vilka fynd du gjort, och helst då med ljusstakarna :-D

Sparris älskar jag, man kanske skulle testa att odla sådana..

Ha en bra fortsatt måndag..

Kram Mia