tisdag 18 maj 2010

Bonsai träd.......


I bland vill tiden bara inte räcka till.....eller kanske jag ska säga alldeles för ofta vill den inte räcka. Det finns så mycke man vill göra och hinna med att man ibland bara blir frustrerad.

I helgen var jag på Tirups örtagård, vilket jag måste säga var en besvikelse. Det var dåligt med plantor och lite allmänt tråkigt. Synd för det brukar vara så mysigt där..... Det blev ialla fall inhandlat lite buxbomsklot, men fy vad dyrt det är. Köpte även en pyteliten buxbom planta en sån man köper till kantväxt som ska få massor av näring och så ska jag själv driva upp ett litet klot....det är i alla fall värt ett försök.
Min lilla lön har hängt med från förra året, den tänkte jag försöka få till ett bonsai träd av. Vad jag har förstått så ska man klippa rötterna och man ska inte ha en för djup kruka dock skulle det vara bättre att ha en bred. Någon som vet hur jag ska sköta det eller har något annat tips??

Som ni vet sedan innan så går jag lös med den svart färgen på allt. För många år sedan gjorde min pappa en ljushållare till mig av en gammal takpanna. Sen länge har jag tröttnat på den men har valt att spara den eftersom pappa har gjort den. I helgen kom jag på att det går ju att måla den svart...... fram med pannan och mitt i allt kom jag på att den skulle fotas före och efter bilder. Så halv målad kom kameran fram..... mycket snyggare tyckte jag att den blev, nu får den komma fram igen.
PS. Nu står äntligen rapsen i full blom och doftar underbart här i Skåneland. Värmen är på väg hit och det ser ut som helgen blir härlig....

Ha en bra dag
Kram Anna

8 kommentarer :

cat sa...

Gud vad läcker ljushållare, perfekt för halv-ute-miljö.
Ha de gott. Catarina

Strandkullen sa...

Visst är det vackert när raspen blommar. Ta hand om dig och stressa inte för mkt. Kramis semlan

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Hejsan, tråkigt att det inte var lika roligt utbud hos Tirups Örtagård. Gillar stället också.
Du har verkligen målat det mesta svart, hihi, men fint och trendigt är det ju.
Min man är Bonsai proffs och vi har rätt fina gamla sådana, snart håller han kurs för trädgårdsföreningen hemma hos oss.
Kram i vårsolen, Petra B.

Almbacken sa...

Hej Anna,

Ljushållaren blev ju hur fin som helst och svart är inte bara en trend för oss som bor i 70-tals hus. Det kommer alltid att vara helt rätt :o)

Kram / Maria

hemma hos lilla mej sa...

Vilken härlig ljus hållare.Hur fin som helst.Önskar dej en mysig kväll kram Rita ♥

Mycket annat & lite betong sa...

Ljushållaren blev mycket snyggare svart.
Nu har jag just tittat på Gunnel Carlssons trädgård i Go´kväll.

Trevlig kväll!
Agneta

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Det blev ursnyggt med den svarta färgen!

House number 15 sa...

Kan man göra Bonsaiträd av lönn?!
Ljushållaren blev myckemycke snyggare i svart.
kram på dig!!