måndag 28 juni 2010

Tålamod, vad är det?Nu är denna långhelg över och jobb och verkligheten kommer tillbaka.......tillbaka på jobbet igen och nerräkningen till semestern är nu på 8 dagar kvar att jobba......jippiiiiiiii. det ska bli skönt att få vara hemma med familjen och lilla Alvin. Vi beslutade i år när det blev hund att vi fick hoppas över semester i år. Det känns riktigt skönt att få vara hemma, ha det gott och få göra klart alla mina trädgårds projekt och vårt panelbyte på huset som ska också bli klart. Vi påbörjade det förra året men vädret ville något annat förra sommaren och vi beslutade oss för att göra det klart denna sommaren istället.

Äntligen vill min stor blommiga clematist blomma, sen jag planterade den för 3-4 år sedan har den varje år fått vissnesjukan och helt försvunnit innan blomingen, men i år är det stora vackra blommor i den äntligen.....
I mitt rullade armerings nät brukar jag har en ståtlig skrud av massa olika blomande clematister och den som var allra vackrast lyser med sin frånvaro, så en ny är planterad i år men det går så hemskt sakta att jag inte kunde vänta och planterade en till, men.........det går sakta ändå. Tänk om man hade en släng tålamod. Rom byggdes ju inte på en dag men visst kan väl jag bygga min trädgård på en?????
Som ni kanske kan se i bakgrunden på den högra bilden så har vi fått sätta lite provisoriskt höns nät runt en av mina rabatter som Alvin fann väldigt populär att gräva i, han har fått några ställen som han får gräva men sen är det nog.

Här har ni en däckad Alvin, han har en massa härliga stillar som får en att småskratta. Kan detta verkligen vara skönt att ligga så här???
8 dagar kvar till sem, i morgon ska jag vara ledig med sonen E och Alvin.

Ha en underbar dag
Kram Anna

8 kommentarer :

Cilla sa...

Vilken cool style han har hihih
Önskar 8 snabba dagar för din skull & en underbar sem i sikte till dig!!

Ha det bäst & det där rosé tipset lät inte dumt ;0)

Kram Kram Cilla

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

I år börjar jag också semestern med hemmaviste.. såå skönt! (Och så viktigt för en valp att få ha det lugnt och skönt.) Bara vara i sin normala miljö, me like:-)

Ha en fin början på veckan! H.

The Secret Garden sa...

Ja det där med tålamodet känner jag också igen. Har förhoppningen att allt ska bli klart med en gång...men det blir ju aldrig så, av nån konstig anledning.
Fnissade när jag såg bilden på Alvin :) och såå sött med de svarta små trampdynorna!

Ha det härligt!

Cilla sa...

Vilka underbara bilder på Alvin. När Ozzy, vår hund varvalp sa uppfödaren att det tyder på bra höfter när de kan ligga så.

Visst är det jobbigt att vänta på det man har planterat ska växa.

Cilla♥

Nattmia sa...

8 arbetsnätter är vad jag har kvar med sen har man äntligen semester.. :-)

Han är så go er lille Alvin :-)

Kram Mia

House number 15 sa...

Såå söt han är! Hihi hönsnät...jag vet hur det är...

Sådär är min clematis, att den vissnar innan blomning. Jag har också den runt rostig armeringsjärn och undrar om det är den som gör att den vissnar.

Kram C

Mycket annat & lite betong sa...

Åh, han är så söt! Ena sekunden är det full fart och nästa sover de.

Hälsningar Agneta

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Tålamod, ingen aning vad det är för nåt, tror nåt ätbart? Kanske?
Fniss. Alvin är en söt vovve.
Min semester börjar första augustiveckan ;O8 lååååångt ditt känns det som. Kram, Petra B.