tisdag 29 juni 2010

Vad blommar................i din trädgård just nu? Här är ett smakprov av vad som blommar hos mig just nu.
Som ni säkert vet sedan tidigare så har jag en hed del lavendel ca 60-70 plantor. Några gick tyvärr hädan i det hårda vintervädret. Lavendel, iris, koreansk plymspirea, olika allium bollar, de större har visat sig  komma något senare än de vanliga allium bollarna. Tacksamt att de inte blommar samtidigt.....den bollen som är på den högra bilden heter "fireworks" och som ni ser har den både långa och korta blom stänglar. I hostorna är det massor av blommor på gång, jag har en del olika färger och även några som doftar......underbart.
En stor fläder buske står i min trädgård och den får stå kvar endast för att jag ska kunna göra saft och det är precis vad jag ska göra idag. Sonen V älskar fläder saft så det ska göras 2 satser av min Farmor Ingeborgs gamla recept idag. Det blommar för fullt och det passar perfekt idag när jag är ledig med sonen E och Alvin.Jag kan bara inte låta bli att lägga till några bilder på lilla Alvin som växer i rekord fart. Nä.. nu väntar tvätten att bli upphängd från maskin nu 2 i dag och det lär bli både 1 och 2 till innan dagen är slut. Det gäller att passa på när man är ledig.

Ha en super härlig dag
Kram Anna7 kommentarer :

Cilla sa...

Underbart att ha så många blommande växter i trädgården! Jag vänta med spänning på kommande år när min perennrabatt sätter fart. Men snart blommar mina pioner!

Ha en mysig dag!

Cilla♥

Charlotte sa...

Åh, vad skönt det set ut där Alvin ligger utsträckt.....

Tror att ungefär samma blommar hos mig just nu. Men vet inte säkert då vi varit borta i 5 dagar och kommer hem i kväll.... DET blir spännande.....

Så du har så mycket lavendel.....wow! Jag älskar lavendel, men det är lite svårt att få den att övervintra hos mig. Har några klena plantor som kommer åter varje år....

Ha det gott!
Kram Charlotte

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Så underbart fint!
Och Alvin är såå söt!
Ha det gott, H.

Edith och Jag sa...

Vilka vackra blommor. Har en trädgård som är under uppbyggnad så hos mig är det ännu så länge bara klätterhortensia som blommar. Väntar på att lavendel och funkia ska slå ut vilken dag som helst. Tittar gärna in här igen för mer inspiration.

Anonym sa...

Jag har tyvärr ingen egen trädgård så jag får njuta av alla underbara bilder du lägger upp. Kram

Emmas utsikt sa...

Mmmmm så härligt Anna! Och KAN man egentligen få för mycket lavendel? Jag försöker dra fram egna i år, men det går inte så himla bra... Skam den som ger sig. Och jag måste hålla med sonen. Flädersaft är förbaskat gott!

kram,
Emma

mamma med ambitioner sa...

Hej fina du!
Vilken mysig stund det blev hos dig förra helgen. Tänker varje gång vi ses att vi måste träffas på riktigt en eftermiddag. Kan du någon dag i v.31 Då har jag min sista semestervecka som jag ska tillbringa hemma.
Dina bilder är underbara, och för er som läser dessa rader är trädgården helt magisk.
Efter att ha läst om farmors saft kom jag att tänka på ett inlägg jag gjorde i våras. Jag sökte mig bakåt och hittade dagen. Läs hos mig den 21 mars.
Ha det bäst!
Kram Kristina:)