tisdag 14 september 2010

Choklad chili.....Nu börjar det bli mörkt tidigt på kvällen och man hinner inte med så mycket när man kommer hem från jobbet vid halv 6, jag önskar så att jag fick jobba mindre, men men.........den där orken är svår att in fina när man kommer hem och man har två och en halv tim till det är mörkt. Nä nu ska jag inte gnälla för så farlig är det inte och jag vet att många har det så.

Jag var ute en runda och trodde att jag skulle ta lite bilder på vår utomhus belysning i trädgården, vi har fält in spottar i fasaden och det lyser upp så fint... men maken förklarade snällt att vi behöver ett stativ för att det ska bli riktigt bra. Någon som har tips på ett bra?
Som ni vet sen tidigare är jag inte helt överens med min kamera och alla dess finesser heller och det hjälper ju inte till precis.


Nu skördar jag choklad chili och har absolut ingen aning om vad jag ska göra med dom. Någon som har något tips?

I kväll är det valpkurs och det är veckans höjdpunkt att få lära Alvin nya saker och komma en bit närmre på resan till att Alvin och jag blir samspelta och lyssnar på varnadra och så klart även övriga familjen. Mina pojkar E och V ska turas om att följa med så de själv ser hur de ska göra, istället för att en tjatig mamma ska visa...

Idag är det regn och åter regn som står för dagens väder...ett riktigt höst rusk enligt mig, otur bara att det är just idag då det är valpkurs utomhus. Men det är väl som man säger att det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Så på med regnställ och gummistövlar med raggsockar i för jag vet att tårna annars kommer att frysa bort.......trots att det inte är kallt ute...

Ha en bra dag
Kram Anna

9 kommentarer :

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, idag är det ruggigt ute, minst sagt och valpkurs, jaaa, det är som du säger bara att ta på sig massor. Vi gick på valpkurs med båda våra goldens (har bara en kvar nu, Kalle tog slut när han var 12 år) och det har vi haft igen många gånger.
Stativ använder jag nästan alltid när jag tar bilder, det är liksom vägen till frihet när det gäller fotografering, tycker jag. Mitt är ett gammalt och heter Velbon, jättebra, men jag har sett att det finns massor av nya fina och säkert hur mycket bättre som helst.
Lycka till med Alvin och stativ!
Agneta kram

House number 15 sa...

Här är det också regnrusk och snart är det jobb som hägrar.
Snyggt med fasadbelysning! Det är något som jag vill ha här hemma eller snarare bättre belysning, nu känns det som vi trevar fram i mörkret för att hitta dörren;)
Spännande med egenodlade chili, googla på recept kanske du hittar nåt smarigt.

Ha en bra dag!
Kram C

Galtholmen sa...

Ja nu har nog hösten verkligen anlänt... idag småregnar det o höstlöven flyger vilt omkring. Men det är lite mysigt oxå.
Mina chili som mognat har jag trätt upp på en tråd o hängt i köksfönstret. Jag torkar dem, sedan kör jag dem i mixern o använder dem i matlagningen sedan. Du kan oxå frysa in dem som dem är, eller dela dem först o ta bort kärnhuset.
Lycka till!
PS. Meddela gärna hur dessa chokladchili smakar...DS
Kram Ulrika

cat sa...

Hallå, chokladchili låter spännande! Jag har gjort en massa godsaker av våra chili, inlagda, chutney, i mat, you naem it.....
Jag köpte ett Hama stativ på Media Markt för 300 pix, men jag tror att även Netonnet har bra och billiga stativ.
Ha de gott.
Catarina

Marie sa...

Köpte ett billigt stativ på kaffebrus.com nyligen (http://www.kaffebrus.com/budget-g67.html) Och för mina behov räcker det gott och väl med 199-kronorsvarianten. Annars brukar det dykaupp på blocket emellanåt om man inte har så bråttom...

mamma med ambitioner sa...

Hej vännen!
Är tokfrusen efter en heldag med skolan i Torup och ja, det regnade hela tiden:)
Förra hösten gjorde jag en underbar köttgryta med choklad chili. Tack för påminnelsen. Måste leta fram receptet. Valpkurs gud vad kul det var. Går ni i byn eller? Vi gick hos stränga Jeppe, spännande och lärorikt. Framför allt för mig. Ha det bäst! Kramisar Kristina

Katarina sa...

Jag tycker du verkar komma bra överens med din kamera, dina bilder är jättefina! Stativ? Hmmm...är det det man ska ha? Jag har ju pappas gamla liggande någonstans, ska nog testa det.
/Katarina

LOTTAS HOME sa...

Hej vännen!
Visst känns det att hösten kommit nu. Det är mörkt, regn och rusk. Tid för mys med ljus, inne pyssel och kanske lite bakning....Blir lite avis på din gröna KA, min favorit färg.
Hoppas ni fick en mysig stund på kursen.
Kram Lotta

Emmas utsikt sa...

Chokladchili? Hmmm, låter ju vansinnigt gott då... kanske i en chutney med äpple?

Så härlig med lite grävhjälp här under. Så länge det är på rätt ställe då hihi..

kram,
emma