söndag 12 september 2010

Höst inne.....Denna härliga höst krans kom min mamma med igår. Ett härligt tenn fat och ett nyinköpt grönt ljus så flyttade hösten in till oss......känns det som, skulle även vara snyggt att hänga den på ytterdörren men då äter fåglarna upp bären direkt, nä den får stanna inne....
I dag har vi haft en helt underbar dag vädret har varit gudomligt och jag tog tag i mitt sista projekt i trädgården för säsongen. En ny rabatt är planerad sedan länge och idag påbörjade jag utmätning och grävning, tyvärr han jag inte bli helt klar, fast jag fick expert hjälp av Alvin, så ni får vänta med att se resultatet. Jag hoppas på att kunna färdig ställa den under veckan......hahah säger tidsoptimisten...men kanske till nästa helg då..


Titta matte vad jag kan gräva.....

 

Tyvärr får man lite för mycket hjälp ibland också.....detta fd. gräset satte jag förra sommaren och det hade börjat ta sig riktigt bra nu.....men sen kom Alvin....haha nej så ska jag inte säga men när jag vände ryggen till idag så rätt som det så var det inget gräs kvar....nu får jag se om det klarar vintern. När det gäller såna grässorter( vad man nu kallar det) så ska de klippas på våren och av den anledningen att det inte får stå och bli blött ner i det man klipper av då ruttnar gräset gärna, så nu återstår det att se om det kommer nästa vår igen.

Ha det gott
Kram Anna


8 kommentarer :

Almbacken sa...

Men hur gullig är han då? Alvina alltså:o)

Så spännande med ny rabatt......tycket jag har hört någon säga att nu blir det inte fler.......hi, hi, hi. Blir snyggt där!!!

Kram
Maria

Charlotte sa...

Det där verkar ju hur bra som helst... med en egen liten trädgårdhjälp.... :-) Så gullig Alvin är där han ligger med tassarna i gropen... Snacka om engagemang....

Rabatten ser jättefin ut..... formen alltså ;-) Kommer bli supersnyggt!

Kram Charlotte

Anonym sa...

Beautiful photos and dog!
Kisses.

Katarina sa...

Men Alvin då, din buse! Gräver upp gräsmattan gör jag också, hela tiden, det är ju så mycket växter man vill ha! Snygg krans!

Hälsningar
Katarina
PS Kom gärna hit och titta, trädgården är dock inte som bäst just nu. Maila mig så bestämmer vi tid. DS

Lotta sa...

Men himmel vilken sötnos du har där. Duktig grävare med, och så ligger han ju såå fint med bakbenen och vaktar sitt hål.
Vackert arrangemang med kransen också. Det är faktiskt mysigt med hösten även om det tar emot litegrann att dra på sig tjockstrumporna.
Ha det gott.

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Visst är det härligt med trädgårdshjälp nästan jämt. Här hjälper vår Peps (6 mån) till o fixa små hål i gräsmattan lite här & där, sen ser han så stolt ut! ;O)
Ha en finfin vecka,
Lydia

Snäckskalsdalen. sa...

Du har ju världens absolut finaste, goaste, sötaste assisten i Alvin. Allt måste bli riktigt bra med en sådan goding.
Agneta kram

Mitt Stugliv sa...

HejHej Anna!

En av de gulligaste hjälpredor jag sett. Du är så flitig och duktig.

Ha det fint
KramKram
Lotta