lördag 11 september 2010

Morgon tur i.......
.....trädgården blir det varje lördag och söndag. I kädd i nattlinne tar jag en tur i trädgården och njuter av dofter och se vad som hänt i trädgården. Man vet aldrig vad man stöter på.... dimman ligger tät på växthuset och snart är det dags att tömma det på tomatplantorna men jag hoppas att alla de gröna tomaterna ska hinna bli klara innan de får tacka för sig. Här kan ni se hemtrevnad en som jag skrivit om i ett tidigare inlägg som växer och frodas varje år i singelen i växthuset.
I trädgården börjar färgerna gå från det gröna till rött, orange, gult i alla möjliga skiftningar och hösten står och bankar på och jag välkomnar den med öppna armar för jag gillar alla årstider. Alla har sin charm ...Lönnen är nog den som bjuder på den mesta färgprakten i min trädgård..
Ha en härlig lördag
Kram Anna ♥


8 kommentarer :

Anonym sa...

Åh så fint du har det! Jag var en av dem som hade förmånen att få se din vackra trädgård i verkligheten under Öppen trädgård, och den inspirations-boost jag fick där lever kvar än. Jag har tex under förra helgen börjat lägga några gamla betongstenar som var över sen vi byggde uteplats som kantsten i rabatten, och det blir så snyggt. Så tack för all inspiration och alla tips! Nu är det äntligen dags att njuta av höstklara dagar, skördetid och lite rusk - jag älskar det! Ha en fortsatt fin helg! hälsar Hanna i Malmö

Madame C sa...

Vilka härliga morgnar du unnar dig! Hemtrevnaden är bara urläcker! Säg mig, planterade du bara ett vanlig inomhusexemplar där i gruset eller hur gjorde du från början? Skulle gärna vilja härma;)
Ha det gott,
Charlotta

Mycket annat & lite betong sa...

Det har varit fina morgnar här en tid. Vacker dimma och lite sol sen. Mysigt att gå runt i trädgården på morgonen som du gör.

Trevlig kväll!
Agneta

bolin of sweden sa...

Go kväll! Vad härligt det låter med morgonpromenader i nattlinne! Tyvärr har jag inte ännu lyckats få till den miljön i min trädgård som inbjuder till dom promenaderna men så småningom hoppas jag komma dit. Jag skall försöka tänka på det du skriver om att varje årstid har sin charm - kan ibland känna lite vemod inför hösten men jag skall försöka se dom positiva sidorna av den årstiden - tex färgprakten! Kram Helena

Nattmia sa...

Så mysigt att gå ut i nattlinnet och kolla av i trädgården..
Så härliga färger vi har att vänta ute i naturen..

Kram Mia

Strandkullen sa...

åh så härligt att bara gå ut i nattsärken och njuta en tidig morgon...doften...ljuden...mmmmmmmm bättre start på dagen går väl knappast få...saknar en kaffe i handen med...mmmm kramis semlan

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej Anna!
Synd med de där ynka 3 timmarna...

Tomattips. Jag har hört att man kan skära av tomatplantorna och hänga dem upp och ner för att få de sista tomaterna att mogna. På så vis kan man städa bort krukorna:-)

Ha en skön söndag, kram Hillevi

Cilla sa...

Visst är det mysigt att tassa runt i trädgården morgontid. Hela dagen framför sig, smidandes planer...
Vad kul med hemtrevnaden på golvet. Överlever den vintern?

Cilla♥