fredag 10 september 2010

Påsklilja.......

.....heter hon och pryder mitt lilla bord i växthuset, jag hade ingen bra plats inne så hon fick flytta ut. Jag köpte henne på loppis förra året för 20 kr, helt ok. För många år sedan ägde jag en liknande fast det var Fritjof Nilsson Piraten, han stöp i backen och bröt sin näsa och nu önskar jag att jag hade behållit honom trots det. De hade varit ett vackert par..........


Tyvärr har jag fortfarande inte fått något definitivt besked på om jag kan få gå ner 3 tim i veckan, nu diskuterar man det på en annan nivå i företaget.....visst låter det som jag har en super viktig position i företaget? Men ack nej så är inte fallet, kanske det hade varit lättare då?

Såååå skönt att det är fredag...tänk om det vore fredag hela veckan.....? Jag säger bara härligt....

Ha en underbar fredag.
Stor kram till er alla
Anna

11 kommentarer :

Anonym sa...

Du har dessverre rett; du hadde lettere fått redusert stilling om du hadde en høyere posisjon. (Det kalles Matteus-prinsippet; den som har mye, skal også få mye.) Til trøst kan du vite at kvinner ofte betaler dyrt for sine kortere arbeidstider i form av lavere pensjon. Mens vi går ned i timer, jobber menn mer overtid. De avanserer der vi takker nei, forhandler bedre om sine lønnsvilkår, investerer i aksjer og fast eiendom - og blir rikerere enn oss.

Det kjennes litt banalt i dag å si at du også kan trøste deg med den vakre hagen din, men du kan vite at den og bloggen din gir mye inspirasjon til meg i alle fall.

Ha en fin sensommer-helg!

Hilsen Hilde

The Secret Garden sa...

Jaaa du, 3 timmar i veckan borde ju inte alls vara nåt att orda om!! Lite skillnad, kanske, om det vore 3 timmar om dagen! Vad är det för ett företag du jobbar på, som duttar med personalens minuter hit o dit och ter sig så veliga? :)

HOppas det fixar sig!

Cilla sa...

Hoppas det löser sig. Jag vill att vi snart träffas så jag får höra om dina planer. En fika någon söndag kanske?

Cilla♥

Mitt Stugliv sa...

HejHej Anna!

Hon är så fin din påsklilja och jag hade gillat paret ihop. Älskar din svarta sten skiva till symanskins underredet. Jag håller på med en övervägam om jag ska ha sten eller trä till mitt.
Hoppas det ordnar sig med de tre futtiga timmarna.

Ha en fin helg
KramKram
Lotta

hemma hos lilla mej sa...

Vad underbara bilder du bjuder på idag.Önskar dej en mysig kväll Kramar Rita ♥

Snäckskalsdalen. sa...

Påsklilja var ett väldigt vackert namn, Lilja heter en liten flicka jag känner och det tycker jag låter fint, men Påsklilja var ännu finare.....synd att Firtiof bröt av sig näsan!
Du har det så fint i växthuset!
Agneta kram

Nattmia sa...

Åh vad fint.. Önskar jag hade haft samma öga för min utemiljö här hemma..
Hoppas de diskuterar till din fördel nu så du får gå ner de tre timmarna..

Kram Mia

Sophia Callmer sa...

Hoppas det fixar sig med jobbet, det är ju inte mycket du ber om!
ha en skön helg!

Charlotte sa...

Så vacker hon är din påsklija... Passar ypperligt där på ditt fina stillebensbord.... Köpte en liten byst på auktion i somras för 50 kr. Det tyckte jag var ett fynd, så dina 20 kr är mer eller mindre 'gratis'.... Taklök är bara bäst... Och plättar i luften likaså.....

Det var då attans att de krånglar på jobbet.... Hoppas att det löser sig ändå!

Kram Charlotte

Katarina sa...

Så bra du är på att arrangera, det ser jättefint ut! Hoppas det löser sig på jobbet, stå på dig!

Hälsningar
Katarina

cat sa...

Så söt hon är, din påsklilja. Önskar mig också något liknande, men som klarar av att stå ute året om. Letar - men har inte hittat, ännu...
Hoppas att de tar sitt förnuft till fånga, din arbetsgivare alltså. Man är så mycket effektivare på jobbet om man trivs, i trivsel ligger ju även arbetstiden. Hållar mina tummar!
Ha de gott i helgen. Catarina