onsdag 8 september 2010

En titt i växthuset.....

Något jag gillar att flytta runt är min hemtrevnad som jag har växande bland singlen i mitt växthus. Det växer som jättelika kuddar och jag kan inte förstå att den trivs där med tanke på att det bara är singel och ingen jord under.....jag tar tussar och lägger i blom krukor som här till min passions blomma som växer i taket på mitt växthus, jag satte en liten tuss i krukan i juli och vips så hänger den över kanterna. Den som ligger i singlen vissnar ner under vintern men kommer nästa vår och tittar fram igen.
Två meloner blev årets skörd av på två plantor......så ingen jätte bra skörd men det är ok ändå. Till helgen ska den stora avnjutas och den lilla har jag fått kasta då jag upptäckte ett litet mask hål och då får jag kryp i hela kroppen....blä.

Min lilla lime gröna radio är ett härligt sällskap i växthuset........fynd från Ullared 99 kr.


Loppis fynd från ett par år sedan, gillar dom skarpt och dom passar till småprylar i växthuset.
Ett stort tack till er alla för alla fina ord om min trädgård, det värmer ska ni tro.

I går fick jag reda på att det nog inte går att lösa att jag ska få sluta tidigt en dag i veckan....mycket tråkigt. Vet inte vad jag ska göra, tyvärr hade jag hoppats på att de skulle vara lyhörda för mina önskemål, men så verkar inte fallet vara. Jag har arbetat heltid i så många år och jag känner att jag behöver få gå ner i tid för att må bra, vilket det är lite si och så med ibland. Tyvärr är jag väl en människa som inte visar det utåt men min käre make han ser och märker det på mig. Sista ordet är väl inte sagt för vi ska sitta ner och prata om det i dag. Men tala om att man tappar lusten och glädjen för sitt jobb, kände direkt i går att jag blev så besviken att man bli både ledsen-och arg. Vi paratar om 3 tim i veckan så det är inte så att jag har begärt att få gå ner till halvtid, då hade jag förstått för det finns det inget utrymme för. Men vad gör man? Det är nu tankarna om att starta något eget som tar fart i hjärnan, tänk om man vann massa eller lite lagom med pengar så man kunde göra verklighet av sina drömmar, tänk OM....

Ha en go vecka
Stor Kram Anna10 kommentarer :

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vad tråkigt med ditt jobb... Tänk att de inte kan förstå att det viktigaste är att personalen mår bra. Om du får vara hemma de där timmarna en gång i veckan så skulle du säkert må bättre och jobba bättre den tid du faktiskt är där. Varför startar du inte eget för? Du sprudlar ju av idéer och företagsanda! Man kan inte mer än misslyckas och ni har ju dessutom rätt stora barn... Går det inte så är det bara att söka ett nytt jobb igen. Ibland kan det vara värt att chansa. Även om du får jobba på ica resten av ditt liv så behöver du inte fundera över vad som skulle ha hänt om du vågade. Man ångrar bara det man aldrig gjorde!

Styrkekramar/ Anna

Madame C sa...

Åh, hoppas, hoppas att det löser sig med jobbet! Just nu känner du dig fast och ofri och det finns inget värre (jo, det gör det, men ändå)! Håller tummarna för att du hittar en lösning även om det innebär att sätta livet i gungning och ge sig ut på djupt vatten:)
Ha det gott och LEV!
Charlotta

Nattmia sa...

Hoppas att de lyssnat p dig idag så att du kan få de timmarna ledigt..

Jag gillar emaljgrehjerna du har, så vackra..

Kram Mia

Charlotte sa...

Hej Anna!

Nä, vad trist.... Några futtiga timmar ska väl ändå inte spela någon roll..... Håller tummarna att ni kan komma överens om en bra lösning.... Du gör helt rätt att lyssna på dig själv och din kropp och göra vad du kan för att underlätta när energin och orken tryter emellanåt....

Härligt med hemtrevnaden som trivs i ditt växthus.... och egen melon... inte illa alls....

Jag använder en mall från bloggers nya mallar som heter 'Bildfönster'. Men jag har ändrat och donat lite bland färger och bakgrund för att göra 'min egen look'. Och det är lätt att göra nu med bloggers nya 'malldesigner'. Ett tips är att lägga lite tid på att prova nya mallar, bakgrundsmotiv eller färger, typsnitt, bredd på inläggsrutan, bredd och antal på sidorutan o s v..... Jag är inte något datageni... långt ifrån... och kan inte html-kod och så. Men det här förstår även jag... efter lite provande..... Man kan prova olika utseenden hur mycket som helst innan du bestämmer sig. Förhandsgranskningen är jättebra. Det är först när du klickar på den orangea knappen 'använd i blogg' som din mall ändras till den nya du valt.

Lycka till med allt nu.....
Kram Charlotte

bolin of sweden sa...

Ja tänk om drömmen hade slagit in - vi är många som går och bär på drömmar och planer! Hoppas det löser sig på jobb! Hälsan är viktig och jag hoppas att det löser sig till det bästa! Kram Helena

Katarina sa...

Fy vad dåligt att du inte kan få gå ner tre futtiga timmar! Varför är just 40 timmar/vecka det bästa för alla?! Och tänk om du skulle få ännu mer stressymptom och bli sjukskriven, vad skulle det kosta?
Hoppas det löser sig! /Katarina

PS Din lilla radio är jättefräck! Jag trodde det var en sådan där dyr Tivoliradio. DS

Mitt Stugliv sa...

HejHej Anna!

Tänk om man hade varit så kreativ i sin trädgård. Du är fantastisk ska du veta. Växthus är en dröm för mig nere i Stuglivet.
Jag tycker absolut att du ska starta eget om det är vad du verkligen vill göra. Jag startade ju för två och ett halvt år sedan tillsammans med dottern Malin i Broby. Hem och Inredning. Vi öppnar nu Lyckliga Hildur i Kristianstad och stänger Tusen Ting i Broby för det finns större potensial i Kristianstad.
Man måste våga.

Ha en fortsatt fin vecka
KramKram
Lotta

Annika Christensen sa...

Ohh Anna vad du tänker rätt hoppas verkligen att det ordnar sig.
Tänker på dig.
Annika

Ann sa...

Hoppas att det ordnar sig på jobbet, 3 timmar ledigt torde betyda mer för dig än för dem...
Lycka till!

Daniel sa...

Funderat på alterneringsledighet?