lördag 30 oktober 2010

En salig blandning.....


....bilder blir det i dag. I går kom maken hem med blommor igen....japp jag är bortskämd när det gäller just det. Min första amaryllis för denna säsongen (en vit med tre stänglar dock är det bara två som har kommit upp så ni ser) samt fyra fina plantor som luktar curry?? Ser curry ut så här eller det är någon annan växt? 


Här är även mina fynd från härom dagen ett hyfsat stort buxboms klot  för ynka 249 kr och två plantor alunrot som tyvärr var utan namn men den blommar med vita blommor, det är viktigast och såklart hade den vackra blad. Jag försöker hålla mig till ett begränsat antal färger i trädgården för att det inte ska bli för rörigt.....mest har jag gröna växter och när jag tillsätter blommande blommor så blir det vita eller lavendelfärg.


Ha en skön lördag det ska jag :)
Kram Anna

13 kommentarer :

Katarinas trädgård sa...

Fina växter, gillar dem alla! Curryplantan, eller Helichrysum angustifolium, är en favorit (undrar som vanligt hur många favoriter man kan ha egentligen?!) men det är inte den som ger kryddan curry, för curry är såvitt jag vet en blandning av olika kryddor. Men konstigt nog luktar helichrysumen curry. Den är för det mesta härdig här, och hos dig som har sandjord borde det gå, om det inte blir för kallt. Ha det bra!
Kram,
Katarina

betong ute och inne sa...

hej min kusin...
Ja bortskämd är du med alla blommor du får :)
Tänkte även på vad stor Alvin blivit....känner inte igen honom.
Ha en bra helg
Kram Malin

bolin of sweden sa...

Härligt med Amaryllis! Ser framemot bilder på när den blommar framöver! Trevlig helg! Kram Helena

Anonym sa...

Beautiful photos, I lake it!

Kisses and happy weekend.

Annelie sa...

Oh, gosh, jag hoppas du inte tror att det var mitt hus och min trädgård med allt gräs. Jag la precis till lite text för som säger att jag åker förbi huset ibland.
Fick lite panik, de få, men kära, bloggvänner jag har kommer att göra slut med mig om de tror att min trädgård ser ut så.

Nu till din fråga. Jag googlade för jag var själv nyfiken, http://www.herbcompanion.com/Gardening/The-Real-Curry-Plant.aspx
I kort, om den heter K. Angustifolium så kallas den också curryplanta, är ej ätbar eller medicinsk, men kan användas till potpurri. Som websidan säger så är ju curry en blanding av olika kryddor som varierar stort, och denna planta ingår alltså inte.

Jag tycker att det silvriga är väldigt vackert, så gullig han är din man. Honom ska du nog behålla.

Så kul att fynda, tycker du hittat bra plantor. Alunroten ser ju ut som om de kan delas till många mindre. De är jättelätta att dela.

Oj, nu blev det mycket. Kram och trevlig helg.

Marina sa...

Ja, det är kanske dags att tänka på amarylis nu, det går ju fort.

Curryörten heter så bara för att den har doften men curry är ju egentligen en mix av en massa kryddor så den har inget att göra med den riktiga currykryddan alltså. Man kan lägga kvistar av curryörten i tex. grytor men den ger inte så mycket smak som den ger doft. Men fin är den ändå tycker jag.

Ha en bra helg!

Katarinas trädgård sa...

Hej igen! Såg din fråga om hur hög plister blir, och svaret är att den är låg; ca 10-15 cm kanske. Det blir en jättefin matta! Vita blommor på White Nancy och rosa på Beacon Silver (klipper ofta bort de rosa blommorna...). Trevlig kväll!/Katarina

Limetwig sa...

Åh jag såg första amaryllisen i affären i veckan och tänkte att det är väl lite tidigt :)) Men nja kanske inte ...
Ha det bäst! Åse

It's me sa...

What a great blog !! i found !! lovely....oww and your cute Alvin ...i am in love ...so cute doggie !! i will follow you but the button is not working now...i come back later and try again......come to see my blog please you are welcome...i have also a give away yet !!...lovely weekend......and maybe you will follow me to ?? love and hugs from Ria...

Helena sa...

Hej igen Anna,
Vilken härlig julkänsla direkt i din första bild - nu blir jag sugen att införskaffa amaryllislökar! Och så go han är din man, som kommer med blommor till dig!

Jag hoppas det är ok att jag nämner dig i mitt inlägg som jag just skrivit - jag blev så inspirerad av dina rödlökar på mossbäddar i ett tidigare inlägg.

Trevlig helg önskar
Helena, The Swenglish Home

Cilla sa...

Vilken väldresserad man du har som kommer hem med blommor!
Önskar min kom hem med annat än verktyg....

Cilla♥

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!

alltid lika inspirerande att titta in här!
Curryörten är god att koka med i vattnet om du tex kokar kyckling.Ta bort den sedan bara för den är inte god att äta. Ger mest smak.

Jag skulle också vilja starta med amaryllisen..kankse en i alla fall ;)

ha en härlig söndagskväll!!

Kramis Sanne

Anonym sa...

Supermysiga bilder! :D